הרשמה

ביקורת: MSI MAG 276CXF

האם מסכי גיימינג זולים הם גם מסכים גיימינג טובים?

אחרי סדרה של ביקורות למסכי יוקרה, הגיע הזמן לההפך הגמור

המסך סופק לנו לסיקור על ידי MSI, תודה רבה!

בשנים האחרונות יצא לי לנסות לא מעט מסכים כשלכל אחד מהם היה איזה טריק או USP (או באריכות Unique Selling Point) אחר שהוא שיחק עליו. ה-AGON AG493UCX שיחק על היותו מסך עצום וקעור שמספק חוויה סוחפת, ה-FO32U2P רצה להיות מסך ה-16:9 הטוב ביותר יחד פאנל QD-OLED וקצב רענון של 240Hz בעוד ה-EVNIA 34M2C8600 ניסה להיות השילוב בין שניהם (כשאני עדיין חושב שהוא אחד המסכים הטובים ששיחקתי עליהם). כאמור, כל מסך בצבע משלו ועם טריק משלו. אבל כל הטריקים האלה עולים הרבה מאוד כסף לצרכן, אז הפעם לקחתי לסיבוב את ה-MAG 276CXF של MSI שהנקודה המרכזית שעליה הוא משחק היא מחיר נמוך ותמורה גבוהה. אבל האם הוא מצליח לעשות את זה טוב?

משחקים בקרטונים

כפי שאמרתי (וזה גם ילווה אותנו לאורך כל הביקורת), ה-MAG 276CXF הוא מסך גיימינג זול. והירידה במחיר מגיעה עם לא מעט פשרות שקל לנו לשכוח אותן עם מסכים יקרים. הדבר הראשון שאנחנו פוגשים כאן זה את קופסאת המסך שמגיעה בקופסא חומה ויחסית פשוטה כשבתוכה נמצא עוד קרטון שמכיל את המסך, הרגל הקצרה שלו שמתחברת למעמד ומעט כבלים. זהו, אין כאן אנבקוסינג יוקרתי וממותג או אפילו קלקר שמרפד את האריזה. באופן אישי אין לי בעיה גדולה עם זה כל עוד המסך שורד את הדרך מהמפעל ומגיע תקין. אבל עוד פשרה גדולה שאיתה יש לי בעיה עם מוצרים יותר זולים באה לידי ביטוי בדרך כלל באיכות הבניה וזה בדיוק המצב כאן. מעבר לסלידה שלי משימוש בפלסטיק זול שגם לא מספק יציבות רבה, הבעיה המרכזית נעוצה ברגל המאוד קצרה של המסך שלא מאפשרת לשנות את הגובה שלו, מה שמחייב אתכם להסתכל כלפי מטה אל המסך או לדאוג לו להגבהה כלשהי כמו קופסא ריקה מהמשלוח האחרון מאמזון. לפחות אפשר להתנחם בכך שאפשר לתלות את המסך עם מתקן VESA סטנדרטי בלי צורך במתאמים.

אבל לא הכל בהכרח רע עם ה-MAG 276CXF כשהוא מגיע בגודל של 27 אינץ' וקצב ריענון של 280Hz בזכות פאנל ה-FHD מבוסס טכנולוגיית VA. בשנים האחרונות אנחנו רואים פחות ופחות מסכים שמבוססים על פאנלי TN המיושנים שהיו נחותים כמעט בכל פרמטר לעומת IPS. מאז הקרב בין שני הפאנלים האלה קיבלנו עוד הרבה אחרים וחדשים כשאחד מהם הוא פאנל ה-VA שהוא למעשה ה-TN החדש. פאנל VA הוא עדיין אחד מהפאנלים הזולים ביותר לייצור אבל לעומת TN הוא מספק צבעים הרבה יותר טובים, שיפור קל לזוויות הצפייה יחד עם שמירה על זמן תגובה מהיר (במיוחד MPRT) וקצבי ריענון מהירים מאוד. כאמור, המסך הזה מבוסס על פאנל VA והוא עושה שימוש בפאנל עד תום עם קצב ריענון מהיר וזמן תגובה זריז במיוחד כשהוא ממצב את ה-MAG 276CXF כמסך מעולה לשחקנים חדשים שרוצים להיכנס לתחומי ה-Esport ומשחקים מהירים.

מה שרוזוולט אמר

הדבר המרכזי שלמדתי מהשבועיים האחרונים עם ה-MAG 276CXF זה עד כמה המשפט Comparison is the thief of joy (השוואה היא גנבת ההנאה) הוא נכון. בעמדת המחשב שלי אני משתמש בשני מסכים, הראשון הוא ה-FO32U2P שהזכרתי קודם לכן והשני הוא ה-MAG 276CXF. לצד המסך הראשי שלי, המסך הקטן של MSI היה ניראה גרוע מאוד, הוא היה חיוור לעומת הצבעים החיים של ה-QD-OLED, יחס הניגודיות לא היה קרוב אפילו וגם היה לי קשה לרדת בגודל אחרי שימוש ארוך במסכי 32 אינץ'. אבל ברגע שבחרתי להתמסר ל-276CXF ולהשתמש בו בתור המסך היחיד שלי, נהנתי ממנו מאוד. על אף הבעיות הרבות שלו שכבר הזכרתי, היה לי כיף מאוד לשחק את DOOM: The Dark Ages בקצב של 280Hz עם זמן תגובה מהיר ותגובתי. בנוסף, ה-276CXF הוא גם מסך קעור שאולי בהתחלה היה קשה לי להתרגל לזה (וגם לעיתים להתבאס על המתיחה הקלה בקצוות המסך), אבל יש משהו מהנה וסוחף במסכים קעורים, במיוחד אם יושבים קרובים אליהם והם תופסים את רוב שדה הראיה.

מבחינת השליטה על תוכנות המסך, את זה אפשר לעשות באמצעות הג'ויסטיק הקטן שנמצא בגב שלו ולעבור בין התפריטים השונים שלא מציעים לנו משהו שלא ראינו בעבר. אמרתי כבר בעבר, אני דווקא אוהב את שיטת הג'ויסטיק אבל אני גם יודע שזה משהו דיי מינורי והעדפה אישית. בגלל שאני לא משתמש בכל הפיצ'רים שמסכים מאפשרים היום כמו הצגת כוונת או מודד FPS, השימוש המרכזי שלי בתפריטים היה כדי להחליף בין מצבי התמונה השונים של המסך. באופן גורף אפשר להגיד שרוב מצבי התמונה כן מספקים סכמת צבעים שונה אחד מהשני כשאהובים ביותר עליי היו מצבי ה-RTS ו-FPS שניראו מעולה, אם כי מצב ה-Racing היה ניראה פשוט מזעזע ואני ממליץ אפילו לא לנסות אותו. לבסוף הפעלתי גם את ה-HDR, הייתי סקפטי באשר ליכולות של המסך, במיוחד עם תמיכה בתקן HDR400 בלבד אבל להפתעתי ביצועי ה-HDR היו לא רעים בכלל. כן היו מקרים בהם ה-HDR איבד את הצבע והגוון המקורי או היה בהיר הרבה יותר מידי לכדי רמת איבוד פרטים. אבל אלה היו מקרים יחסית מינוריים וברוב הזמן ה-HDR היה מהנה והראה לי שאפשר לעשות HDR טוב גם במסכים זולים.

יוקר המחיה

עם כך, למה זה מרגיש כאילו מעל כל הביקורת הזאת מרחף "אבל" אחד גדול? כי הוא אכן קיים. ה-MAG 276CXF הוא אחלה של מסך ל-MSRP שלו שעומד בחו"ל על 220 דולר שהם בערך 780 שקל. אחרי שהתחלתי להשתמש במסך ולראות את כל החסרונות והיתרונות שלנו ניסיתי להעריך כמה הוא עולה, או יותר נכון כמה הייתי מוכן לשלם עליו. הסכום שאני חשבתי עליו הוא בין 800 ל-900 שקלים שאני חושב שזה תחום פייר לתמורה שהמסך נותן, לשמחתי גיליתי שדיי צדקתי והמסך מתומחר טוב. הבעיה שלי היא עם התמחור של המסך בארץ שחצה את ה-1,100 שקלים. זה אולי נשמע קטנוני, אבל הקפיצה הזאת במחיר היא מה שמונע מהמסך הזה להיות משתלם בארץ וזאת הוכחה חיה לבעיות התמחור בארץ שמונעות מאיתנו להנות ממסכים ראוים בתקציבים נמוכים. אם ה-MAG 276CXF היה עולה באיזור ה-850 ש"ח הייתי יכול להגיד חד משמעית שהוא המסך הטוב ביותר לקנות לילדים ואחים קטנים שרוצים להיכנס לגיימינג. עבור 1,100 ש"ח אני יכול להמליץ לחכות למבצע.

השורה התחתונה

ה-MAG 276CXF הוא מסך כניסה מעולה לגיימינג, הוא מהיר וזריז עם צבעים טובים ו-HDR מפתיע יחד עם היותו מסך קעור (במידה ואתם מתחברים לזה). מנגד, הוא בעל עיצוב יחסית מוגבל ואיכות בניה שמבוססת על פלסטיק זול ורעוע, המחיר הגלובלי שלו נהדר, אבל אתם תרצו לחכות למבצע או ירידת מחיר כדי שהוא יהיה משתלם לקניה בארץ וזה כל כך חבל למסך שהיה יכול להיות המלך של קטגוריית התקציב שלו.

*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*

7
מתוך 10

הטוב

  • מפרט טכני מעולה
  • מספקת חווית משחק מהירה וחלקה
  • יכולות HDR סבירות פלוס

הרע

  • איכות בניה ירודה
  • רגל קצרה ולא ניתנת לכיוון
  • מחיר בעייתי ולא משתלם בארץ

וההזדמנות:

  • יכל להיות לנו כאן מלך חדש וזה התפספס
רועי באלוה - עורך תוכן

רועי באלוה - עורך תוכן

משחק על: PC, PS5, Xbox Series S

בחיים לא תנצחו אותי במשחקי: FPS ומשחקי Co-Op

המשחק שהגדיר לי את הילדות: Jazz Jackrabbit 2

כשאני לא משחק אני: כנראה שובר או מרכיב משהו

מסר לעולם: כל מה שעשיתי זה ניסיתי לחסוך טיפה לפנסיה

צפיה בכתבות צוות תוכן צור קשר

תגובות

תצוגה מקדימה
הסתר | הצג תצוגה מקדימה
טוען...
  1. 1

       | פורסם ע"י