הדקו חגורות וקפלו את המגש שלפניכם, תיכף ממריאים
עותק לביקורת ניתן לנו ע"י Xbox ישראל, תודה רבה!
טוב, מיקרוסופט עשו את זה שוב. הם שחררו את Microsoft Flight Simulator 2024, ואנחנו, הגיימרים, קפצנו על ההזדמנות לטוס מסביב לעולם בלי לצאת מהבית. אבל בעוד הכותר מתיימר להיות "חוויית הטיסה האולטימטיבית", הוא לא מצליח להמריא על ההתחלה. בואו נתחיל בסיפור של FS 2024, למה הוא נוצר ארבע שנים אחרי FS 2020, ואם אתם חושבים שזה כמו FIFA או Call of Duty אז התשובה היא לא. בזמן שב-Flight Simulator 2020 התחילו להוציא עדכונים הם הבינו באיזשהו שלב שהם נתקלים בתקרה של יכולות. מודל התעופה שמצריך כוח חישוב רב, וגם הירידה לפרטים ברמת כדור הארץ יצרו מצד אחד דרישות עיבוד גובוהת ומצד שני שטח אחסון דמיוני. זמני הטעינה הארוכים, מודל הטיסה הבינוני והרזולוציה של העולם הביאו את המהנדסים ב-Asobo למסקנה שאין ברירה וחייבים להעביר את המשחק לענן. לדבריהם, המשחק החדש הוא פי-4000 יותר ריאליסטי מבחינת טקסטורות, קרקע, צמחיה, ואטמוספירה. ואת כל זה אי אפשר לעשות על מחשב בודד ולכן עיקר הטכנולוגיה עברה לענן לצד שימוש מאסיבי בבינה מלאכותית שתעזור לייצר את העולם הכי קרוב למציאות. אז האם מדובר בטיסה חווייתית, או שסתם נתקענו שוב בתור בכניסה לשדה התעופה?
נחיתה קשה ביום ההשקה
אם הייתם בין החלוצים שניסו לשחק ביום הראשון, כנראה שחוויתם טעינה אינסופית, תקיעות ומצבים שגרמו לכם לפקפק בכוחו של המחשב שלכם. המשחק הזה, שדורש חיבור רציף לאינטרנט, לא הצליח להתמודד עם העומס על השרתים של מיקרוסופט, מה שהפתיע הרבה אנשים שרכשו שירותי ענן ממיקרוסופט. בכל מקרה, את הערב הראשון שלי במשחק ביליתי מול מסך אפור במשך שעות עד שויתרתי על התענוג והלכתי לישון. בבוקר למחרת כבר יצא עדכון חדש ואפילו הצלחתי להתחבר למשחק לרגע קט לפני שנזרקתי שוב. עם הזמן המצב השתפר משמעותית אבל גם בזמן כתיבת שורות אלה, מעל שבוע אחרי ההשקה, יש עדיין שחקנים שלא הצליחו להמריא אפילו פעם אחת. ואם הם כבר הצליחו, הם גילו שהטיסה שלהם מלווה בבעיות אודיו, טקסטורות לא אחידות ודמויות שדבוקות לתקרת המטוס. כן, קראתם נכון. דמויות שיוצאות מהגג כמו אנטנה ישנה.
העולם הפתוח: כשהוא עובד, זה קסום
כשהוא עובד כמו שצריך, Flight Simultor 2024 הוא חוויה מרשימה משמעותית משל Flight Simulator 2020. וכמו תמיד נתחיל בפרובינציה שלנו, ישראל. טיסה מעל תל אביב היא חוויה שונה לחלוטין, וגם ראשון לציון ואפילו ים המלח נראים הרבה יותר טוב ממה שקיבלנו בסימולטור הקודם. האירוניה היא שדווקא במקומות שהיו ממודלים מצוין יש בעיה מהותית. למשל ניו יורק נראית כמו אחרי שואה אפוקליפטית של מיינקראפט. הכל נראה נטוש ועקום ומפוקסל בצורה מוגזמת, כאילו הלכנו שנות אור אחורה. מלמעלה, הכל נהדר אבל בקו הכביש זה נראה פשוט נורא. עכשיו, אני לא הייתי מתלונן אם FS 2024 היה פשוט סימולטור טיסה, אבל הוא לא. במיקרוסופט מתגאים שהסימולטור מאפשר לשחקנים לצאת מהמטוס ולטייל ברגל. יש אפילו משימות שצריך בשבילן לנחות עם המטוס ולצאת ממנו, אבל איכשהו הכל עדיין נראה נורא.
טוב, זה לא נכון שהכל נראה נורא כי כשהולכים למקומות של טבע פרעי, ואפילו כפרים נידחים אנחנו מקבלים סיפור שונה לחלוטין, וזה הסיפור שמראה את Flight Simultor 2024. כשמתנתקים מהעיר הגדולה והולכים לטבע הפראי, שם רואים את הטכנולוגיה במלוא הדרה. כשהמשחק עובד (והוא לפעמים עובד), החוויה היא ללא תחרות. יש משהו מספק בלנווט מטוס מעל הנופים המרהיבים של גשר הזהב או להציץ על הר האוורסט מחלון הקוקפיט. כשהמטוס מגיע למהירות שיוט, אפשר לשקוע בנופים היפים, העצים הגבוהים והנהרות השוצפים, והכול נראה כל כך אמיתי שזה כמעט מפחיד.
הטכנולוגיה מאחורי המשחק היא באמת מרשימה. רמת הפרטים יכולה להיות מדהימה, כמעט גובלת במציאות. כאשר בחרתי לצאת מהמטוס וללכת בסביבות מסוימות זה היה פשוט תענוג לספוג את כל היופי. גם כאן קרה לי לא מעט שלא כל האובייקטים והמבנים מפורטים. מאחר שרוב הפרטים נמשכים מהענן, ייתכן ויחסרו נתונים וטקסטורות עד שהאופטימיזציה של השרתים תשתפר.
מציאות מדומה או סתם פנטזיה?
אחד משדרוגי הדגל של המשחק הוא התמיכה המלאה במציאות מדומה ישירות מהקופסה. בניגוד לסימולטור הקודם שלקחו לו כמה חודשים כדי לתמוך בזה, קיבלנו את Flight Simultor 2024 עם תמיכה ב-VR החל מהיום הראשון. אבל אני לא בהכרח אציין את זה לטובה כי התמיכה במציאות מדומה נתגלתה כבעייתית לא מעט פעמים. הרבה מהתפריטים המרחפים לא הופיעו לי ב-VR וזה קשה בעיקר במצב קריירה שצריך לקבל כל מיני פרטים מהמסך המרחף. בנוסף קרו לי לא מעט פעמים שלא הצלחתי לסיים משימה במציאות מדומה והייתי חייב לצאת ממנה כדי לסיים את המשימה.
ניסיתי את המשחק במציאות מדומה על מחשב מפלצתי (7900XTX, אם תהיתם), ועדיין המשחק נאבק להגיע ל-30 פריימים לשנייה יציבים. ומה לגבי האינטראקציה? בעוד שתוכלו "ללחוץ" על כפתורים ולכוון את המטוס, אי אפשר לגעת בדברים כפי שהייתם מצפים ממשחקי מציאות מדומה מודרניים. חוויה ריאליסטית? יותר כמו משחק עם בקרים מהדור הראשון. ולא נשכח את הקריסות – כשעוברים ממציאות מדומה למצב רגיל, המשחק מחליט מדי פעם להיכנס ל"מצב שינה". אבל כשהכול עובד? זו חוויה עוצרת נשימה. לטוס מעל מנהטן בלילה, לראות את כדור הארץ מהשמיים או אפילו לצפות בג'ירפות בספארי – הכול נראה מרהיב במציאות מדומה. ועדיין, התלות בשרתים של מיקרוסופט מטילה צל כבד על החוויה, לפחות כרגע.
קריירה, אתגרים וכל השאר
מצב הקריירה של המשחק הוא חידוש מרענן וממכר. החל ממשימות פשוטות כמו טיסות תיירות ועד משימות חיפוש והצלה מורכבות – כל משימה מביאה איתה דרגת קושי חדשה ותחושת סיפוק. מתחילים בתור טייס צעיר ומתקדמים הלאה במשימות, צוברים כסף, משדרגים מטוסים ומבצעים משימות מורכבות יותר. אם בהתחלה מטיסים משפחת AI עם קול מתכתי ואנושיות של C3PO אז בסוף אפשר להציל אזרחים שנתקעו, לרסס שדות ואפילו לכבות שריפות. אבל רגע, יש עוד. בשלב מסויים אפשר לפתוח חברת תעופה משלך ולנהל צי של מטוסים. ההתקדמות מזכירה הרבה משחקים "רגילים" כל טיסה מקבלת ציון לפי פרמטרים של ציות לחוקים, נוחות וחלקות, המראה ונחיתה. בהתאם לזה מקבלים דירוג לטיסה שעל פיו תקבלו כסף. בכסף הזה אפשר לעשות מבחנים שיאפשרו לכם לטוס על מטוסים גדולים יותר או על מסוקים וכלים אחרים. כל מבחן טיסה מורכב מציון עם רף מינימלי לעבור. אמא שלי פחות התלהבה ממני כשקילתי רישיון טיס מסחרי בשדה התעופה בוויצ'יטה, אבל מה היא מבינה.
למי שמחפש משמעות בלי הרבה מחויבות יש את האתגרים שעברו איתנו מהדור הקודם. לחצות את הקניון במהירות שיא עם F18, לנחות בדיוק רב על אסדת גז עם מסוק או לנחות בשדה התעופה בסן פרנסיסקו בלי שהנוסעים ירגישו. יש ניקוד, לוח תוצאות ראשי ואפשר כל שבוע להתחרות עם אנשים זרים באינטרנט על תואר הטייס שיפוטר מ-Ryanair. ולבסוף, ולאלו שאוהבים לצלם, יש את מצב הצילום, שבו תצטרכו לצלם אובייקטים מפורסמים כמו מגדל טוקיו או אפילו ספארי מלא בחיות – חוויה שמוסיפה מימד יצירתי במיוחד למשחק.
השורה התחתונה
בסופו של דבר, Microsoft Flight Simulator 2024 הוא משחק עם פוטנציאל עצום. הטכנולוגיה, ההתקדמות והוויזואליות הן ברמה גבוהה. אבל הבעיות הטכניות, השרתים הלא מתפקדים והחוויה המעורפלת במציאות מדומה מעיבים על החוויה. אני כמובן לא מתרגש, אלה מחלות ילדות שהיו גם בסימולטור שלפניו וכאשר הכל גם ככה בענן, הפתרונות של מיקרוסופט הרבה יותר פשוטים וזמינים מאשר לשנות שורת קוד אצלנו. כל יום שעליתי לטוס הרגשתי שיפור, למרות שבמציאות המדומה יש עוד הרבה קילומטראז'. אז אם אתם מוכנים להתמודד עם כמה באגים ותקיעות בדרך, הטיסה הזו יכולה להיות שווה את זה. אבל אולי כדאי לחכות לעדכונים הבאים לפני שממריאים, או פשוט לצאת לטיול אמיתי בחוץ.
*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*
תגובות
1
11:22 01.12.2024 | שמואל מקונן - עורך ראשי (בדימוס)
מי היה מאמין שבסוף Vgames יבגדו בי.
אם אני מפסיד את התחרות עם מייקי אני לא סולח לכם בחיים.
2
11:54 01.12.2024 | רועי האן - כתב תוכן
סליחה שמואל אביחי בגד בך, אביחי ורק אביחי. מבקש לדייק.
3
15:35 01.12.2024 | שגיא (אורח)
סקירה שלא רלוונטית למשחק - אלה לכשלים הטכנים שלו
כמו cyberpunk 2077 שהתחיל כמשחק תקול לחלוטין וככל שעבודת הפיתוח התקדמה הוא הפך למאסטרפיס - זה בדיוק אותו דבר. שום אזכור על קונסולות ורק מחשב ותקלות. לדעתי המשחק קרוב לעשר ובטח מעל תשע - פשוט כמו יין טוב, צריך קצת להתיישן עם כמה עדכונים ופחות עומס על השרתים
4
16:26 01.12.2024 | אביחי חרמון - כתב תוכן
כשלים טכניים הם חלק מהמשחק, ואי אפשר להתעלם מהם. האם זה ישתפר? אני מאמין שכן ואני מציין את זה בכתבה. אבל אי אפשר לבקר משחק על סמך השיפורים שיגיעו או לא יגיעו בעתיד.
5
| פורסם ע"י