הנייד Strix 18 הוא כל מה שרצינו ולא יכולנו להרשות לעצמנו
המחשב סופק לנו לביקורת על ידי ASUS ישראל, תודה רבה!
ה-Strix Scar 18 שקיבלנו השנה מבית ROG הוא אחד ממחשבי הגיימינג הניידים המרשימים ביותר שיצאו לשוק השנה, הוא מצויד בכרטיס המסך RTX 5090 ללפטופים לצד מיטב החומרה הזמינה. הדגם החדש אמור להיות כל מה שאפשר לבקש ממחשב נייד או נייח. עם הכי הרבה חומרה שהצליחו לשים במחשב נייד, וככה נכנסתי לביקורת על המפלצת הזאת.
מתחילים בחוזקה
ה-ROG Strix Scar 18 הוא מחשב נייד שמשדר נוכחות עוד לפני שפותחים אותו. העיצוב שלו ממשיך את הקו האגרסיבי והגיימרי של סדרת ROG, עם שילוב של גימור מתכתי, תאורת RGB הניתנת להתאמה אישית דרך Aura Sync, ותצוגת AniMe Vision ייחודית על המכסה שמאפשרת להציג אנימציות או טקסט מותאם אישית. המחשב מגיע עם גוף חזק אך גם כבד במשקל כ-3.5 ק"ג, מה שמציב אותו כ"נייד" יותר בתיאוריה מאשר במציאות. הוא לא מיועד למי שמחפש משהו קל לנשיאה יומיומית, אלא לגיימרים שרוצים תחנת קרב ניידת. הוא מגיע עם מטען של 380W ששוקל כקילוגרם ומתווסף לכל החבילה הזו. הוא מגיע גם עם מטען של 100W שעובד עם USB-C אבל זה לא יכול לתמוך בצריכת המתח של המחשב כשהכרטיס עובד. בפעילות מלאה, דרישת המתח של הכרטיס מסך והמעבד, מגיעה עד 255W. זה אומר שהכבל הקטן יכול לתמוך במחשב בעיקר לשימושים משרדיים ולא לשימוש מלא בכרטיס מסך.
המחשב מגיע במידות של 399 x 294 x 23-30.8 מ"מ, והוא תופס מקום משמעותי על השולחן. עוביו משתנה בגלל העיצוב הזוויתי, אבל הוא עדיין נחשב דק יחסית לעוצמה שהוא מציע. על השולחן המשרדי הממוצע הוא תופס את רוב השטח, בעיקר עם מוסיפים עכבר. מה שכן, המקלדת עצמה היא מקלדת מלאה וזה חוסך שימוש במקלדת חיצונית, עכבר חיצוני עדיין יותר נוח וזה מצריך עוד קצת מקום לצד המחשב. בקושי מצאתי תיק שמצליח לקחת את המכשיר הזה בתוכו אבל כאן ROG מספקת תיק גב ייעודי לכל מי שרוכש את המחשב. כבר אפשר להבין שמדובר על מחשב קצה, כשגם בחיבורים לא חסכו וה-Strix Scar 18 מצויד היטב. תמצאו כאן שני חיבורי Thunderbolt 5 מהירים במיוחד, שני חיבורי USB 3.2 Gen 2 Type-A, חיבור HDMI 2.1, חיבור Ethernet RJ-45, וחיבור USB-C עם תמיכה ב-Power Delivery ו-DisplayPort. בנוסף, יש שקע אוזניות 3.5 מ"מ. המגוון הזה מבטיח שתוכלו לחבר כמעט כל ציוד היקפי שתרצו, ממסכים חיצוניים ועד בקרים.
למרות המשקל, המחשב מרגיש מאוזן היטב כשיושבים איתו על הברכיים (לזמן קצר, כמובן). עם זאת, כבל החשמל העבה והמסורבל עלול להפריע, במיוחד אם השקע שלכם נמצא בצד ימין, כיוון שהוא מתחבר מהצד השמאלי של המחשב. בעיה שמתאם 90 מעלות יכול היה לפתור. בסך הכל, העיצוב מרשים ופונקציונלי, אבל הוא דורש התאמות מסוימות מצד המשתמש. אחד השיפורים המבורכים בדגם ה-Strix Scar 18 השנה הוא הפאנל התחתון הנשלף, שעוצב מחדש כדי להפוך את חיי המשתמש לקלים יותר. ROG פישטו משמעותית את הגישה לרכיבים הפנימיים המרכזיים; כעת, הסרת חלק מהכיסוי חושפת ישירות את חריצי ה-RAM ואת כונני ה-SSD, מה שהופך שדרוגים פוטנציאליים למשימה הרבה פחות מאיימת. במיוחד מרשימה היא מערכת ה-Q-Latch, המאפשרת החלפת כונני SSD ללא צורך בכלים, פשוט באמצעות תפס פלסטי. זהו שיפור משמעותי שמוריד את מחסום הכניסה עבור אלו שרוצים לשדרג את האחסון בעצמם. הגישה הקלה הזו מועילה גם לניקוי המאווררים, ולמי שמעוניין בגישה נרחבת יותר לשאר הרכיבים, ניתן להסיר גם מסגרת פנימית עם מספר ברגים בודדים. זהו בהחלט מהלך חכם שהופך את התחזוקה והשדרוג לחוויה הרבה יותר נגישה וידידותית.
איך זה מרגיש
ממשק המשתמש מונע על ידי תוכנת Armoury Crate שמאפשרת שליטה כמעט מלאה על כל היבט של המחשב – מתאורת RGB ועד הגדרות ביצועים ומעקב אחר טמפרטורות. התוכנה אינטואיטיבית ברובה, אם כי עלולה להרגיש עמוסה למשתמשים חדשים. היא מציעה גמישות רבה, כולל אפשרות להגדיר פרופילי ביצועים שונים (Silent, Performance, Turbo) ולהתאים את פעולת המאווררים. המקלדת היא אחד החלקים המוצלחים של המחשב. היא מציעה חוויית הקלדה נוחה עם מקשים בגודל מלא, מרווחים היטב, ותגובה טקטילית מצוינת. תאורת ה-RGB לכל מקש מאפשרת התאמה אישית מלאה – תוספת נחמדה לגיימרים שאוהבים להוסיף סטייל למשחקים שלהם. חלק מהמשתמשים עשויים למצוא את המקשים מעט רכים מדי להקלדה ממושכת, אך לגיימינג הם מצוינים. משטח המגע גדול וחלק, עם תמיכה בזיהוי מחוות של Windows, אך הרוב ישתמשו בעכבר חיצוני.
המסך הוא אחת מגולות הכותרת של ה-Strix Scar 18. מדובר בפאנל Mini-LED בגודל 18 אינץ', ברזולוציית 2560x1600 (QHD+), עם קצב רענון של 240Hz וזמן תגובה של 3ms. המסך תומך ב-Dolby Vision HDR, G-Sync, ובעל בהירות שיא של 1200 ניטים, מה שהופך אותו לאידיאלי גם בסביבות מוארות. הצבעים חיים ומדויקים, והניגודיות מעולה בזכות טכנולוגיית ה-Mini-LED. בין אם אתם משחקים במשחקים תחרותיים מהירים כמו Valorant או נהנים ממשחקים עם גרפיקה עשירה כמו Horizon Forbidden West, המסך מספק חוויה ויזואלית מרהיבה. חלק מהמשתמשים היו מעדיפים מסך OLED לצבעים עמוקים עוד יותר, אך ה-Mini-LED כאן הוא מהטובים שראיתי.
מערך ארבעת הרמקולים במחשב, הכולל שני טוויטרים ושני וופרים עם תמיכה ב-Dolby Atmos, מספק חווית שמע מפתיעה לטובה. הצליל חזק, עשיר ומפורט מספיק כדי למלא חדר, עם באסים מורגשים וסראונד וירטואלי מרשים, עד כדי כך שחלק מהמשתמשים עשויים לוותר על אוזניות גיימינג ייעודיות. זו התקדמות משמעותית בהשוואה למחשבי גיימינג קודמים, שבהם מערכת השמע נחשבה לרוב לנקודת חולשה. אני לא אגיד שלא צריך אוזניות אבל בהחלט נהניתי לשחק איתו בלי אוזניות וזו כבר התקדמות מרשימה.
הכוח שמאחורי המסך
ה-Strix Scar 18 הוא מפלצת ביצועים, עם ה-RTX 5090 בליבו, המגיע עם 24GB של זיכרון גרפי GDDR7 ו-21,760 ליבות CUDA. לצדו, מעבד Intel Core Ultra 9 275HX, עד 64GB של זיכרון DDR5, ואחסון SSD של עד 4TB ב-PCIe Gen4. ואם כל הקודים האלה לא אומרים כלום אני אסכם לכם את זה במשפט אחד: המפרט הזה מבטיח שהמחשב מוכן לא רק למשחקים של היום, אלא גם לאלה של העתיד הקרוב. הדגם שקיבלתי לביקורת מגיע עם 64GB של זיכרון RAM מסוג DDR5, שזו הכמות המקסימלית שהמחשב תומך בה. הזיכרון רץ במהירות של 5600MHz, אך חשוב לציין שחריצי הזיכרון עצמם תומכים גם במודולים מהירים יותר של עד 6400MHz, למקרה שתרצו לשדרג בעתיד. עם כמות זיכרון כזו, ה-Strix Scar 18 מתמודד בקלות עם גיימינג אינטנסיבי וריבוי משימות כבד ללא שום היסוס או האטה.
ה-RTX 5090 הוא כרטיס מסך שמשנה את כללי המשחק. במבחנים שביצעתי, הוא הריץ משחקים כמו Cyberpunk 2077 ב-4K עם הגדרות Ultra ו-Ray Tracing מלא, תוך שימוש ב-DLSS 4 Multi Frame Generation, והגיע ל-90-100 פריימים לשנייה. במשחקים תחרותיים כמו Overwatch 2, קצב הפריימים זינק ל-200+ ב-QHD+, מה שהופך אותו למושלם לגיימרים הזקוקים לזמני תגובה מהירים. התמיכה בטכנולוגיות כמו DLSS 4 ו-Ray Reconstruction מבטיחה שהמשחקים לא רק נראים מדהים, אלא גם רצים בצורה חלקה. בנוסף, תמיכה ב-NVIDIA Advanced Optimus מאפשרת מעבר חלק בין ה-GPU המובנה לייעודי ומשפרת את חיי הסוללה כשלא משחקים.
אני לא אשקר, אין לו באמת חיי סוללה. כאשר השתמשתי במחשב למשחקים ופשוטים ושימוש יום יומי הסוללה לא הצליח להחזיק מעבר לשעה. שימוש במשחקים תובעניים בכלל יגמור את הסוללה בגלל שהכרטיס הזה פשוט זולל מתח. אין שום סיכוי לשחק איתו בלי שהוא מחובר למטען האימתני שלו וזה שיקול שצריך לקחת בחשבון.
עם צריכת הספק של עד 175W ל-GPU ו-250W כולל (יחד עם המעבד), ה-Strix Scar 18 דורש מערכת קירור מתקדמת, ו-ROG מספקת. המחשב משתמש בשלושה מאווררים, Vapor Chamber, ומתכת נוזלית Conductonaut Extreme כדי לשמור על טמפרטורות נמוכות. במבחני מאמץ, הטמפרטורות נשארו מתחת ל-80 מעלות צלזיוס תחת עומס מלא, והרעש היה סביר במצב Performance (אם כי במצב Turbo, המאווררים נשמעים היטב). מצב Silent מצוין לשימוש יומיומי, עם רעש של פחות מ-40dBA, מה שהופך אותו לשימושי גם בסביבות שקטות.
אם נחזור שניה לקרקע ונדבר על איך הוא ביום יום אז שם זה גם לא רע סך הכל. משטח העכבר עושה עבודה מצוינת למקרה ואין עכבר בתיק, על המקלדת כבר כתבתי די והותר אבל גם לשימוש יום יומי היא נוחה מאוד. המצלמה הקדמית בינונית ביותר וזה קצת מוזר שעם כל הטירוף של הטכנולוגיה שהכניסו פה חסכו דווקא בזה. כנראה שגיימרים לא באמת משתמשים בה.
סיכום
ה-ROG Strix Scar 18 מגדיר מחדש את הציפיות ממחשב גיימינג נייד. העיצוב המרשים, המסך המרהיב והביצועים חסרי הפשרות הופכים אותו למוביל בקטגוריה. עם זאת, המשקל, המחיר וכמה פשרות מזכירים שגם מפלצת כמו זו לא מושלמת. אם אתם גיימרים שרוצים לשחק בכל משחק בהגדרות המקסימליות או יוצרי תוכן שזקוקים לעוצמה חסרת גבולות, ה-Strix Scar 18 הוא חלום שהפך למציאות. אבל חשוב לציין שהמחשב הזה הוא הכי רחוק שאפשר להיות ממחשב נייד. עם משקל כולל של 4.5 קילו הוא יותר מחשב נייח שאפשר לקחת ממקום למקום. וזה עוד לפני שדיברנו על תג מחיר שמתחיל ב-16,500 שקלים ומטפס עוד הרבה מעל.
*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*
תגובות
1
| פורסם ע"י