משחק נשמה אבל גם עם לב
עותק לביקורת ניתן לנו ע"י Nexon, תודה רבה!
ז'אנר משחקי הסולס לייק כבר מזמן חצה את הנישה שלו והפך לקונספט פופולרי בהרבה משחקים. Jedi Fallen Order, Lies of P, Remnant ואפילו Elden Ring הם משחקים שנצמדים למתכונת של Soulslike אבל מצליחים להגיע לפופולריות אדירה הודות למכניקה הקלילה שמגיעה יחד עם בניית עולם וסיפור מצויין. Khazan הוא לא אחד מהם. אפילו לא קרוב. בשונה מרוב משחקי ה-Souls-Like המציעים עולם פתוח או סמי-פתוח, The First Berserker: Khazan בנוי בצורה ליניארית יותר עם מבנה מבוסס משימות אבל כשאין הרבה לאן לנדוד. זהו משחק מאתגר שידרוש מהשחקנים להשקיע זמן בלימוד תבניות התקפה של בוסים ולשלוט במערכות הקרב המורכבות, אך בה בעת מציע אפשרויות נגישות למי שמעוניין בחוויה קלה יותר. אבל אני אגע בזה בהמשך.
נקמה וחיפוש בעולם התחתון
The First Berserker: Khazan הוא משחק Souls-Like, שהגיע אלינו לאחרונה מבית היוצר של Dungeon Fighter Online. המשחק מציג את סיפור המקור של קאזאן, הברסרקר הראשון, ומשלב אלמנטים מוכרים מהז׳אנר עם טוויסטים מרעננים משלו. הסיפור מתמקד בגנרל קאזאן וחברו אוסמה והוא חושף טפח מהעולם הפופולרי של Dungeon Fighter Online. למי שאינו מכיר, DFO הוא משחק תפקידים מקוון מבית Neople שזוכה לפופולריות עצומה באסיה, במיוחד בדרום קוריאה וסין, עם מעל 700 מיליון שחקנים רשומים ברחבי העולם. המשחק המקורי, שהושק ב-2005, הוא MMO בסגנון Beat 'em Up דו-ממדי המשלב אלמנטים של משחקי לחימה מסורתיים עם מכניקות RPG. היקום של DFO עשיר בלור ודמויות, עם 16 מקצועות ראשיים שמתפצלים לעשרות תת-מחלקות, וקאזאן הוא אחת הדמויות המיתיות בהיסטוריה של אותו עולם. The First Berserker: Khazan מרחיב את הסיפור של הדמות הזו, אך הסיפור מתאים גם למי שמעולם לא שיחק את DFO המקורי, ומציע הצצה לסיפור הרקע של אחד המקצועות הפופולריים במשחק - הברסרקר (שיכור קרב).
המשחק מתחיל עם הגנרל קאזאן וחברו אוסמה לאחר שהביסו את הדרקון היסמאר שאיים על האימפריה, הם הופכים לקורבנות בגידה ומוכתמים כבוגדים. כאשר קאזאן נשלח למותו, הוא ניצל על ידי "פנטום הלהב" - התגלמות רוחות מהעולם התחתון - המשתלט עליו ומאפשר לו לברוח ולנקום. פנטום הלהב משרת את קרון, אדון העולם התחתון, ומשתמש בקאזאן כדי לגלות מה גורם לבעיה שמרוקנת נשמות (לאקמה) מהעולם התחתון. מטרה זו מתיישרת היטב עם מסע הנקמה של קאזאן, והשניים יוצאים למסע משותף. העלילה עצמה אינה מהפכנית - זהו סיפור נקמה סטנדרטי למדי - אך היא מסופרת היטב ומציעה רגעים מעניינים לאורך הדרך. דמויות המשנה שפוגשים לאורך המשחק מוסיפות עומק לעולם ומספקות משימות צד שמעשירות את החוויה הכוללת. בסך הכל המשחק מתכתב עם עולם עשיר בלור שאני בטוח שמי שחי את העולם הזה ימצא המון קישורים ל-MMO המקורי.
עולם פנטזיה אפל במיטבו
ויזואלית, The First Berserker: Khazan מציג עולם פנטזיה אפל ומפורט, עם עיצוב סביבה מרשים המשלב אזורים מגוונים מהעולם התחתון ועד לממלכה האנושית. העיצוב האמנותי משלב אלמנטים אסיאתיים עם אסתטיקה פנטזיה כהה, ויוצר אווירה ייחודית שמבדלת את המשחק ממתחריו. האסתטיקה המנגאית מורגשת בכל המשחק והוא משלב נופים יפים ועולם שנראה רחב ידיים על אף שהוא ליניארי מאוד. יש ניגודיות יפה בין שלבים שונים במשחקי שחלק מהם נראים מושלגים וגדולים מאוד וחלק מהם הם מכרות אפורים ומטים לנפול.
נהניתי מאוד מהאפקטים המלווים את יכולות הקרב של קזאן, במיוחד כשהוא נכנס למצב "ברסרקר". הניגוד בין הדם האדום לשלג הלבן יוצר רגעים ויזואליים בלתי נשכחים, והמשחק שומר על פוליש גבוה ויש בו אנימציות קרב מהממות, שנותנות תחושה של כוח וזריזות, כמו שגיבור מנגה צריך להיות. עיצוב הדמויות משלב אלמנטים של פנטזיה מימי הביניים עם השפעות אסיאתיות. המפלצות גם כן מרשימות ביותר עם תנועות חלקות ומרשימות, מעין נחמה חלקית על כך שהייתי צריך להילחם בחלק מהבוסים עשרות פעמים, אבל כבר נגיע לזה. מגוון השריונות והנשקים של קזאן מעוצבים בצורה מעולה ואיכשהו תמיד משתלבים לא משנה איזה Mix and Match אני עושה. שילוב של שריונות ברוטאליים עם גלימות חשופות למחצה נותנות תמיד תחושה שהוא נראה טוב בכל דבר. חוץ מהקסדה שמהר מאוד ביטלתי.
ממשק המשתמש מינימליסטי ונוח, נקודה קצת מוזרה לחברה אסיאתית שאוהבת ממשקים מלאי מידע. כאשר קזאן לא בקרב הממשק של הבריאות והסטמינה נעלם וזה מפריע לעקוב על מצב הדמות בזמן המנוחה כדי להחליט אם אני רוצה לרפא את עצמי או לא. מערכת התפריטים ויכולות השדרוג דווקא מציגה אינספור אפשרויות שקל ללכת בהן לאיבוד. אני בטוח שלא ניצלתי חצי מהשדרוגים שלי ואני יודע שלא ניצלתי את כל החפצים שאגרתי בדרך כי באמת שלא ידעתי איך לנצל אותם כל כך בצורה מיטבית. המספרים של הנזק שמוצגים קופצים בצורה נוחה וטובה מבלי להעמיס על המסך. הנזק שמקבל קזאן לעומת זאת, לא מוצג טוב. בסך הכל המשחק מאזן יפה מאוד בין אסתטיקה לפונקציונאליות ונותן לשחקן להינות מהויזואל ועדיין לקבל את המידע הדרוש לו.
קרבות מרגשים ומערכות התקדמות מעמיקות
לפני הכל אני אודה בפה מלא, אני גרוע במשחק הזה ולקח לי הרבה יותר מידיי שעות ממה שייקח למי שחי את הז'אנר. The First Berserker: Khazan הוא לא משחק Soulslike מהסוג שפונה לקהל גדול. זה משחק שהוא עינוי מנטלי ופיזי כאחד. ואני אומר את זה כמי ששיחק את Dark Souls 3, Elden Ring ועוד כמה משחקי סולס. הוא פשוט לא שם, הוא שתי רמות של קושי מעליהם.
יחד עם זאת, הקרב הוא ללא ספק הליבה של The First Berserker: Khazan, והוא גם החלק הטוב ביותר במשחק. המערכת מרגישה מצוינת, עם שלושה סוגי נשק מרכזיים: חרבות כפולות, חרבות גדולות וכידונים. כל סוג נשק מציע סגנון משחק שונה, וניתן להתמחות בהם דרך עץ מיומנויות נפרד. סגנונות נשק זה אחד הדברים היותר מורכבים וזה כמו סוג דמות שונה לבחור בה. אני לא ניסיתי להתמחות בהכל אלא פשוט התנסיתי בכולם והלכתי על זה שהרגיש לי הכי טוב. חרב וגרזן מציעים את סגנון המשחק המהיר, מעין יודה כזה שקופץ ממקום למקום עם טווח קצר וזריזות גבוהה. חרב דו-ידנית שמציעה גישה אגרסיבית יותר על חשבון מהירות והכידון או החנית שמציע משהו מאוזן בין שניהם. את נקודות המיומנות שמקבלים ניתן לאפס ללא עלות ובכך להתנסות בכל סגנון שמעונייינים. אבל המערכת גם ככה כל כך מורכבת שאני מציע להתמקד בתחום אחד.
בדומה למשחקי Souls אחרים, השחקנים יכולים להתחמק, לחסום או לבצע הדיפה מושלמת נגד התקפות. הדיפה מושלמת ("Brink Guard") מבוצעת על ידי חסימה ברגע המדויק, בעוד התחמקות מושלמת ("Brink Dodge") מבוצעת על ידי התחמקות ברגע האחרון. שתי הפעולות מעניקות יתרונות משמעותיים, כמו שימור סיבולת או אפשרות להתקפות-נגד חזקות. המשחק מאוד מבוסס על Stamina וזו תכונה שלעיתים יותר חשובה מהכוח או הבריאות. מערכת ההתקדמות במשחק עמוקה ומגוונת, אני אומר שאפילו מידיי, עם מספר מסלולי התפתחות שונים:
- עליית רמה - שימוש בלאקרימה (המקבילה לנשמות) כדי לשפר סטטיסטיקות שונות שנבנות בהתאם לנשק שאתה בוחר.
- נקודות מיומנות - נצברות תוך כדי שימוש בסוגי נשק שונים, ומאפשרות רכישת יכולות חדשות.
- ציוד - מגוון פריטי ציוד עם נדירויות ובונוסים שונים, כולל ערכות ציוד עם בונוסים מיוחדים. מאוד דומה לסגנון Souls עם משקל, סטאטים וסטים שנותנים סינרגיה.
- פנטומים - רוחות שניתן "ללבוש" ולשפר, המעניקות יכולות ייחודיות וגם אותן ניתן לקדם.
- זיכרונות קזאן - מטבע ייחודי המתקבל מהשלמת משימות, ומאפשר שיפור יכולות בסיסיות.
- אבני נשמה - פזורות ברחבי השלבים, ומספקות בונוסים לניסיון או לאנרגיית הריפוי.
לטעמי מדובר כאן ביותר מידיי מערכות שהן יותר מידיי מורכבות. בעיקר כשמדובר במשחק שמאה אחוז השלמה שלו עומד על 60 שעות. זה לא מספיק בשביל ללמוד את כל המכניקות האלה ואפילו לא נכנסתי לקראפטינג שקיים במשחק. מצד שני, התעלמות מרוב הדברים האלו לא הפריע לי יותר מידיי. פשוט בחרתי סטאטים שנראים לי חשובים והשתמשתי בהם. כמו כל משחק סולז, בסוף זה עניין של סקיל יותר מאשר סטאטים.
אחד החידושים המעניינים במשחק הוא שיטת צבירת הניסיון בקרבות בוס. אפילו אם נכשלתם בקרב, אתם עדיין מקבלים ניסיון בהתאם לנזק שהצלחתם לגרום לבוס, ואת הלאקרימה שאיבדתם ניתן לאסוף מחוץ לזירת הבוס. זוהי מערכת חכמה שמעודדת ניסיונות חוזרים ולמידה, ולא מצריכה אותי לעשות גריינד כדי לשרוד את הבוס. הבוס עצמו הוא גריינד. התנועות של קזאן איטיות יותר ממשחקי סולז והדיוק המתבקש עולה בהתאם. יש הרבה השפעות שונות של נזק מתמשך שמגיעות בקלות והשטח לא רחמני בכלל. אני זוכר קרב שאפילו לא היה בוס ופשוט נפלתי לצוק איזה 10 פעמים שזה מוות ודאי ומהיר ללא רחמים. בכלל במשחק הזה יש לא מעט ניצול של תוואי שטח ולמרות שאין קפיצות אפשר לעשות דברים מגניבים בחיסול ממוקד של יריבים.
השורה התחתונה
The First Berserker: Khazan הוא משחק מצוין עבור מעריצי ז'אנר ה-Souls-Like, במיוחד אלו שנהנו מסדרת Nioh. הקרבות מהנים ומאתגרים, מערכות ההתקדמות עמוקות ומספקות, והעיצוב האמנותי מרשים. אבל אני באמת חושב שהוא לא מתאים למי שלא חזק במשחקי הסולז. גם כשהודיתי ברמה הנמוכה שלי וירדתי לרמת Easy המשחק היה רחוק מלהיות Easy. ובאמת יכול להיות שאני כבר זקן ועייף, אבל וואלה בחיים שלי לא כאב לי פיזית ממשחק מחשב כמו שכאב לי מקזאן. שלא תטעו, זה משחק מצוין לחובבי הזאנר וברגע שהתרגלתי לקצב של 50 קרבות בוס כדי לעבור אותו הכל היה הרבה יותר נינוח. אבל לוקח זמן להכנס לזה ובניגוד לאלדן רינג אין לאן לברוח במשחק.
*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*
תגובות
1
09:51 11.04.2025 |
מיכאל (אורח)
נראה כיף. מה דבר אחר שאתה לוקח מהמשחק לחיים?
2
| פורסם ע"י