הרשמה

ביקורת: חוטאים - הולך בגיא צלמוות, ורואה רע

עם ביקורות מהללות והמון הייפ סביבו, חוטאים עושה המון דברים מלבד לעמוד בציפיות

מפלצות שאולי שייכות לעולם הזה

תודה רבה לטוליפ אנטרטיינמנט על ההזמנה להקרנת הטרום בכורה!

למרות שכבר מהטריילר המצוין שלו חוטאים (Sinners) תפס אותי, אני מודה שנדלקתי עליו לגמרי ממש מאוחר. לפני כמה ימים פורסם ראיון עם הבמאי שלו, ראיין קוגלר (Ryan Coogler) שאחראי לסרטי הפנתר השחור, בו הוא מציין את החתול במגפיים: משאלה אחת ודי כהשראה המרכזית לנבל בסרט. בפעם העשירית בערך שאני כותב את זה באתר, אבל מדובר בסרט הכי טוב של העשור האחרון, והעובדה שהוא השראה לסרט אחר גורמת לי לבנות ציפיות בהתאם. אני לא היחיד שיגיע עם ציפיות לחוטאים, כי עד עכשיו כל הביקורות היללו את הסרט והוא מדורג בין הסרטים הכי טובים של השנה. אני מסכים עם זה, רק כי השנה כל כך דלוחה בתחום הסרטים (מלבד מיקי 17 המצוין) שגם סרט בעייתי כמוהו יכול להחשב כטוב שלה (בנתיים). 

מחזיק בשיניים

בגלל שרוב הסרט נשמר כחידה - מן הראוי שגם התקציר ישמר כזה. למזלכם, לא תצטרכו לחכות הרבה עד שתבינו בערך לאן הכיווון הולך, כי כבר בדקה הראשונה שלו הסרט נותן טיזר קטן למה שצפוי לבוא. בדרך כלל שסרטים עושים את זה' זה בא ממקום של חוסר בטחון בדרך שבא הסיפור מסופר כך שחייבים לתת קצת מהעתיד כדי שגם ההווה יהיה מעניין - וזה בדרך כלל מעיד על הווה לא כל כך טוב. "חוטאים" לא סוטה מהקו הזה, ולמרות שהדחף לדעת מה עומד להתרחש עצום, הוא עושה מעט מאוד בתחום העלילה כדי לגרום לכם להתעניין בה עד לרגעי השיא שלו. זה לא שהסיפור לא מעניין, הבסיס של הסרט נהדר - אך הדרך שבה הוא מסופר כל כך קשה לעיכול שאין ברירה אלא לתהות למה בחרו לספר אותו בקצב הזה ובדרך הזאת. הסיפור נמרח כאילו הוא החצי שעה האחרונה של שר הטבעות וסצנות שמעניינות לדקה נמרחות סביב אותה הפואנטה לשלוש.

הבחירה הזאת הופכת לעוד יותר מוזרה כשמסתכלים על כל הסרטים שדומים לסרט, לדוגמא  Ready or Not, ואפילו החתול במגפיים אותו הבמאי ציין בעצמו. כל הסרטים האלה נמשכים קצת יותר משעה וחצי, כתשעים וחמש דקות, ואילו חוטאים ממשיך לאורך של 137 דקות - ארבעים דקות יותר מדומיו. כל הארבעים דקות האלה מיותרות, והמקומות בהם הזמן נמרח כל כך ברורים, שקשה שלא לצאת מהסרט בתחושת פספוס - כי הוא בקלות מאוד יכל להיות הלהיט הבא.

מועדון הקצב של מייקל בי ג'ורדן

באופן מצחיק, הקצב הלא טוב של סיפור העלילה מפנה אתכם לצאת ממנה קצת ולהתרכז בכל מה שהסרט כן עושה טוב, ואפילו טוב מאוד. מדובר בפסקול הראשון אחרי הזכייה באוסקר על אופנהיימר של לודוויג גורנסון (Ludwig Goransson), וכבר אפשר לסמן אותו כמועמד פוטנציאלי גם השנה. פשוט עבודה יוצאת מן הכלל, כולל בשירים עם מילים, שתשמור אתכם מודבקים לכסא עד סוף ההופעה. בנוגע להופעות, מייקל בי ג'ורדן (Michael B. Jordan) ממשיך להיות פשוט וואו בכל מה שהוא רק רוצה לעשות והיילי סטיינפלד (Hailee Steinfeld) חוגגת 21 באיחור של שבע שנים בסרט הזה כי אחריו אי אפשר יהיה להסתכל עליה שוב בתור ילדה. שאר הקאסט גם עושה עבודה אדירה, ולא נופתע אם נראה אותם מופיעים בעוד פרוייקטים בקרוב, אולי אפילו של אותו הבמאי. הצילום של הסצנות אדיר, וגם סצנות קשות שדומות לסצנת הריקודים בבבילון עוברות טוב.

השורה התחתונה

חוטאים הוא סרט די טוב שמורכב מסיפור די פנטסטי שמסופר באופן די רע. למרות שבעיות קצב קשות ובניית עלילה בצורה ממש מוזרה מונעות ממנו להיות הלהיט שהוא יכל להיות - הפסקול האדיר שלו וההופעות המצויינות של כל הקאסט גורמות לטעם של כלל החוויה להיות טעים מספיק כדי שתרצו לתת בה ביס.

7
מתוך 10

הטוב

  • פסקול יוצא מן הכלל
  • הופעות פשוט מצויינות
  • מצולם נהדר
  • הסיפור בבסיסו לא רע..

הרע

  • .. אבל הוא מסופר בצורה כל כך בעייתית
  • קצב מבולגן לחלוטין
  • לא ממצה בכלל את הפוטנציאל שלו

והיילי סטיינפלד:

  • מרגול יכולה להיות גאה, גם היילי כבר לא ילדה קטנה
דור קציר - כתב תוכן

דור קציר - כתב תוכן

משחק על: Xbox Series X, Nintendo Switch, PS3, Wii U

בחיים לא תנצחו אותי ב:Mario Kart והמולטיפלייר של Uncharted 3

המשחק שהגדיר לי את הילדות: Ratchet & Clank 3 ולגו באטמן

כשאני לא משחק אני: מכין קפה

מסר לעולם: תחייכו, זה לא עולה לכם כסף

צפיה בכתבות צוות תוכן צור קשר

תגובות

תצוגה מקדימה
הסתר | הצג תצוגה מקדימה
טוען...
  1. 1

       | פורסם ע"י