הרשמה

ביקורת: Western Digital Black SN7100

בדקתי לעומק את כונן ה-SSD החדש של WD - האם הוא באמת הפתרון לנפח האחסון המתנפח של משחקים?

עם משחקים שתופסים יותר ויותר נפח, כונן ה-WD Black SN7100 מבטיח פתרון מהיר ויעיל

המוצר סופק לנו לביקורת על ידי Western Digital, תודה רבה!

ככל שמשחקי המחשב שלנו מתקדמים ונעשים אימרסיביים יותר, גם דרישות החומרה מטפסות לגבהים חדשים. אנחנו כבר מכירים את המרוץ המתמיד אחר כרטיסי מסך חזקים יותר, מעבדים מהירים יותר וזיכרון RAM נדיב יותר, אבל לעתים קרובות אנו שוכחים את דרישות הנפח שמתנפחות בקצב מסחרר (כן, התכוונתי לזה).

לקחתי למבחן את כונן ה-SN7100 שהוא SSD חדש מבית Western Digital עם שם לא כל כך מוצלח, אבל סדרת ה-Black היא סדרת הגיימינג של WD וזה קהל היעד של הכונן. בביקורת אני אנסה להבין האם הביצועים שלו עומדים בהבטחה להיות מוצר קצה לגיימרים ולאיזה סוג של גיימרים הוא מתאים במיוחד. לביקורת זו קיבלתי את דגם ה-2TB, שמציע את האיזון האופטימלי בין נפח לביצועים - מספיק מקום לספריית משחקים מכובדת יחד עם הביצועים המרביים שהסדרה מציעה.

מתחת למכסה המנוע

דגם ה-2TB של ה-SN7100 הוא באמת הכוכב של הסדרה. הוא מבטיח מהירויות מרשימות של 7250MB/s בקריאה ו-6900MB/s בכתיבה, מה שמציב אותו בעמדת תחרות מצוינת מול כוננים יקרים הרבה יותר. עם זאת, חשוב שאציין שה-SN7100 מגיע ללא DRAM, פשרה שתורמת ליעילות האנרגטית שלו אך עלולה להשפיע על ביצועי הכתיבה בעומסים ממושכים. המזל הוא שהנפח הגדול של גרסת ה-2TB מאפשר ניהול טוב יותר של עומסי העבודה ומפצה במידה רבה על חיסרון זה.

מספרים לא משקרים - אבל צריך להבין אותם

במבחני הביצועים שערכתי, ה-SN7100 לא הגיע בדיוק למהירויות המובטחות, אלא הציג בממוצע 6507MB/s בקריאה ו-6406MB/s בכתיבה. אלה עדיין מספרים מרשימים, אבל כדאי שאסביר מה הם אומרים באמת:

בבדיקת CrystalDiskMark שהרצתי בתרחיש SEQ1M Q8T1, הכונן עדיין הציג ביצועים מעולים בקריאה וכתיבה רציפה, המתאימים בהחלט לכונן NVMe PCIe Gen4. בבדיקת SEQ128K Q32T1, התוצאות שקיבלתי היו כמעט זהות, מה שמעיד על יכולת מצוינת בהעברת קבצים גדולים - בדיוק מה שאני צריך כשאני מעתיק ומתקין משחקים עם קבצים ענקיים של סירטונים או מודלים מורכבים.

מעניין במיוחד היה לי לראות את התוצאות בבדיקת RND4K Q32T16, שבדקה גישה אקראית לנתונים קטנים עם ריבוי משימות. כאן הכונן השיג 4161MB/s בקריאה ו-4971MB/s בכתיבה - ביצועים מרשימים שמבטיחים תגובתיות מעולה במערכת אבל עדיין רחוקים ממה שהובטח על הנייר.

אבל מה זה אומר למשחקים? פשוט מאוד: טעינת משחקים תהיה מהירה ומרשימה, התקנתם תיהיה מהירה באופן מפתיע, והמערכת תישאר תגובתית גם בזמן טעינה אינטנסיבית. בהשוואה ישירה שערכתי מול Samsung 990 Pro 2TB שכבר היה מותקן במחשב שלי, ה-SN7100 עמד בקצב ללא קושי - הן בהעתקת קבצים והן בזמני טעינה של משחקים תובעניים כמו Hogwarts Legacy ו-Elden Ring.

קריר ויעיל - יתרון שקט אבל משמעותי

אחד היתרונות שהכי הפתיעו אותי ב-SN7100 הוא היעילות האנרגטית יוצאת הדופן שלו. לפי הנתונים הרשמיים, הכונן מציע שיפור של עד 100% יעילות אנרגטית בהשוואה לדגם הקודם. זה לא רק חוסך בחשבון החשמל - עבור מחשבים ניידים זה מתרגם ישירות לזמן סוללה ארוך יותר, ועבור קונסולות ניידות כמו Steam Deck, זה יכול להיות ההבדל בין עוד שעת משחק לבין "Game Over" מוקדם מדי. בנוסף, זה מאפשר לכונן לעבוד במלוא העוצמה לזמן ארוך יותר לפני שהוא מתחמם ומייתר את השימוש בגוף קירור שמאפשר לו להיות דקיק וקטן.

בבדיקות העמסה מסיביות שערכתי בעצמי - טעינה, הסרה והעתקה של קבצים גדולים - הטמפרטורה של הכונן לא חצתה את רף ה-54 מעלות, נתון שהרשים אותי בהתחשב בעומס העבודה. טמפרטורת עבודה נמוכה יותר אומרת גם רעש מאווררים נמוך יותר מהמערכת, ודרישה אנרגטית נמוכה יותר למוצרים שעובדים על סוללה כמו מחשבים ניידים וקונסולות משחק.

הצד השני של המטבע - היכן יש מקום לשיפור?

אני לא יכול להתעלם מהעובדה שהיעדר DRAM על הכונן הוא פשרה. במשימות הדורשות כתיבת נתונים רציפה ואינטנסיבית לאורך זמן, עלולה להופיע ירידה בביצועים. אבל לפני שאתם מתחילים לדאוג - מהניסיון שלי עם דגם ה-2TB, החיסרון הזה מתמוסס כמעט לחלוטין. הנפח הגדול מאפשר מרחב תמרון נדיב למנגנון ה-SLC Caching של הכונן, מה שמבטיח יציבות גם תחת עומסים כבדים. ואני אהיה כנה, רוב הגיימרים לא ירגישו בהבדל. משחקים בדרך כלל מבצעים פעולות קריאה הרבה יותר מאשר כתיבה, והכונן מצטיין בדיוק בקטגוריה הזו. רק אם אתם מקליטים גיימפליי ב-4K ב-60FPS כפי שאני עושה לפעמים, או מתמחים בעריכת מודים כבדים במשך שעות, אולי תרגישו את המגבלה. וגם אז, בדגם ה-2TB שבדקתי, ההשפעה תהיה מינימלית.

הכונן מגיע עם תוכנת WD_Black Dashboard שמאפשרת לי לנטר את בריאות הכונן, לקבל עדכוני קושחה ואפילו להפעיל "מצב משחק" שמיועד לאופטימיזציה של ביצועי משחקים. בבדיקות שערכתי, ה-Game Mode הציע שיפור קל של כ-5% בזמני טעינה של משחקים מסוימים - לא משהו שישנה את חיי, אבל תמיד נחמד לקצר את ההמתנה למשחק.

השורה התחתונה

לפי דעתי, ה-WD Black SN7100 הוא בחירה מצוינת במיוחד אם אתם גיימרים כמוני עם ספריית משחקים שהולכת וגדלה, אוהבים לשחק בטייטלים ענקיים כמו Call of Duty (שדורש כ-200GB), משתמשים במחשב נייד למשחקים, מחפשים שדרוג ל-Steam Deck או PS5, או פשוט רוצים להרגיש שיש לכם מספיק מקום לנשום. היתרון הגדול שגיליתי בדגם הזה הוא לא רק הנפח, אלא גם הביצועים היציבים יותר לאורך זמן. מנגנון ה-SLC Caching עובד בצורה אופטימלית בדגם הזה ומספק חוויה חלקה אפילו במצבים של כתיבת נתונים אינטנסיבית. אמנם, מי שעובד עם קבצים גדולים על בסיס יומיומי או מקליט ועורך סרטוני משחק ב-4K באופן מקצועי, עשוי להעדיף להשקיע בכונן עם DRAM, אך עבור רוב הגיימרים, הפער בביצועים יהיה כמעט בלתי מורגש.

*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*

8.5
מתוך 10

הטוב

  • מהירויות קריאה וכתיבה טובות
  • יעילות אנרגטית מעולה
  • טמפרטורת עבודה קרירה
  • יחס עלות-ביצועים משתלם

הרע

  • חסר זיכרון DRAM
  • לא עומד בהבטחת המהירות
  • לא אידאלי לעבודה עם קבצי ענק לאורך זמן

וספריית המשחקים:

  • עכשיו היא קיבלה עוד שני טרה לגדול אליהם
אביחי חרמון - כתב תוכן

אביחי חרמון - כתב תוכן

משחק על: מחשב, המסטר רייס  (וגם מובייל, אבל אל תגלו)

בחיים לא תנצחו אותי במשחקי: מטוסי קרב וחלליות

המשחק שהגדיר לי את הילדות: Jones in the fast lane

כשאני לא משחק אני: מפתח משחקים

מסר לעולם: נולדנו מאוחר מידי כדי לחקור את העולם ומוקדם מידי כדי לחקור את החלל. בשביל זה יש משחקים

 

צפיה בכתבות צוות תוכן צור קשר

תגובות

תצוגה מקדימה
הסתר | הצג תצוגה מקדימה
טוען...
  1. 1

       | פורסם ע"י