מה זה Oasis ואיך חברה מישראל רוצה לשנות את עתיד התעשייה?
הכול התחיל עם Oasis 2. בטא סגורה שנראתה בהתחלה כמו עוד מוד למיינקראפט, אבל התגלתה כמשהו אחר לגמרי. ברגע שהתחלתי להזין פרומפטים ולראות את העולם סביבי משתנה כמעט בזמן אמת, הבנתי שאני נוגע בעתיד. מיינקראפט פתאום קפץ כמה רמות: פעם מצאתי את עצמי מטייל ברחובות ניו יורק, פעם בתוך עולם אנימה צבעוני, ובפעם אחרת בארץ התיכונה של שר הטבעות. זה עדיין רחוק משלמות, לפעמים קשה להבין מה בדיוק אני חוצב או באיזה ציוד אני משתמש, אבל התחושה שהעולם כולו מתעצב מחדש בלחיצת מקש היא משהו שלא רואים כל יום.
ככה הכרתי את דקארט, החברה שעומדת מאחורי Oasis ועוד כמה ניסויים מעניינים לא פחות. מהר מאוד מצאתי את עצמי לא רק משחק, אלא גם יושב עם עידו ומיתר לשיחה פתוחה על עתיד תעשיית המשחקים, המקום של בינה מלאכותית בחיים שלנו, והחזון שלהם להפוך את הטכנולוגיה לחוויה כיפית, נגישה ויצירתית.
עידו נמצא בחברה כחודשיים ופועל בתחום השיווק, הקשר עם הקהילה והפנים של החברה כלפי חוץ. מיתר הוא מהעובדים הראשונים בחברה והספיק לגעת בכל אספקט של דקארט, בין אם זה פיתוח, מוצר, או עבודה עם הקהילה. החברה עצמה נוסדה על ידי ד"ר דין לייטסדורף שמשמש כמנכ"ל ומשה שלו שמשמש כסמנכ״ל מוצר, שניהם יוצאי יחידת 8200. דקארט הוקמה רק לפני שנתיים, וכבר הספיקה לשבור כמה חוקים לא כתובים בתעשייה. הטכנולוגיה שהם פיתחו מאפשרת לבינה מלאכותית להגיב כמעט בזמן אמת. אולי זה נשמע כמו גימיק, אבל בעצם זה הבסיס שעליו נבנים כל המוצרים שלהם.
והשם? "דקארט" על שם הפילוסוף הצרפתי רנה דקארט. זה חיבור מושלם בין שני עולמות. מצד אחד, התרומה שלו למתמטיקה, כולל מערכת הצירים שהפכה לכלי בסיסי בעולם המדעי והטכנולוגי. מצד שני, הפילוסופיה שלו והאמירה המפורסמת "אני חושב, משמע אני קיים" - חקירה של מהות האדם והקיום. בדיוק על התפר הזה, בין אדם למכונה, בין רעיון מופשט לטכנולוגיה חדשה, החברה מצאה את ההשראה לשם שלה.
בשונה מסטארטאפים רבים שמחפשים מוצר אחד חזק להתמקד בו, דקארט בחרה בדרך אחרת. היא מפתחת טכנולוגיה מהפכנית שמאפשרת לבינה מלאכותית להגיב במהירות כמעט מיידית, ועל הבסיס הזה היא בוחנת שוב ושוב רעיונות שונים. במקום לרדוף אחרי מוצר בודד, החברה מתנהלת כמו מעבדה לניסויים בחוויות חדשות. המטרה היא למצוא את השילוב הנכון בין טכנולוגיה ובידור שיצליח להחזיק לאורך זמן. כאן נכנס גם צוות ה־Experiences שלהם, שבוחן מגמות טריות בתעשיית הבידור ומנסה להפוך אותן למוצרים פוטנציאליים. זהו תהליך לא שגרתי בעולם הסטארטאפים, שבו בדרך כלל המוצר הוא הבסיס והטכנולוגיה מגיעה אחריו. בדקארט זה הפוך: הטכנולוגיה היא המרכז, והמוצרים הם הניסויים שמנסים למצות את הפוטנציאל שלה.
הפילוסופיה של דקארט ייחודית בעולמות ה־AI. להערכתם, התחרות על שימושיות נשלטת כבר על ידי כמה שחקנים גדולים. דקארט לא מחפשת להיכנס לזירה הזו. היא רוצה לשלוט בתחום הכיף. כל המוצרים שהם מפתחים מבוססים על בידור וחוויות מהנות. הם אולי עוד לא יודעים מה יהיה הקילר-אפ, אבל ברור להם דבר אחד, גיימינג יהיה חלק בלתי נפרד מהדרך לשם. בשלב הזה כבר אפשר לראות כמה מהניסויים הראשוניים של דקארט, שכל אחד מהם מציע הצצה אחרת לאופן שבו בינה מלאכותית יכולה לעצב חוויות חדשות. Delulu משחק עם גבולות הדמיון ומייצר עולמות ויזואליים סוריאליסטיים שנראים כאילו נלקחו מתוך חלום בהקיץ. Mirage LSD לוקח את זה לכיוון אחר, עם סביבות פסיכדליות צבעוניות שמכניסות את המשתמש לאווירה כמעט הזייתית. אלה לא מוצרים מלוטשים, אלא יותר אבני דרך בדרך למטרה גדולה יותר, והם מדגימים איך אפשר להפוך טכנולוגיה מופשטת לחוויות שמסקרנות את המשתמשים.
ואז יש את Oasis, שזכה לגרסה מתקדמת יותר ב־Oasis 2, אותה גם יצא לי לנסות בעצמי. כמו שכבר סיפרתי, מדובר במוד למיינקראפט שמאפשר להזין פרומפטים ולראות את העולם משתנה מול העיניים כמעט בזמן אמת. זה ניסוי רחוק משלמות, אבל הוא מצליח לעורר את הדמיון ולגרום לך לחשוב על האפשרויות שהטכנולוגיה הזו תביא לעולם המשחקים בעשור הקרוב. מכאן קל להבין איך דקארט רואה את עצמה משתלבת בתעשיית המשחקים. הם מכירים בעוצמה האדירה של התחום, עם יותר מארבעה מיליארד גיימרים ברחבי העולם ומחזור מכירות של כ 200 מיליארד דולר בשנה, זוהי תעשיית הבידור הגדולה בעולם, ורוצים להיות חלק משמעותי מהעתיד שלה.
אז איך חברה עם טכנולוגיה כל כך מהפכנית רואה את עצמה משתלבת בתעשיית המשחקים? לדבריהם, לא מדובר בתוכנית עסקית נוקשה, אלא בפרספקטיבה רחבה על העתיד, שמתמקדת בכמה כיוונים מרכזיים שיכולים לשנות את כל מה שאנחנו מכירים.
זה מתחיל, כמובן, בענקיות התעשייה. כולנו מחכים שנים למשחקי ענק כמו GTA 6, שעלות הפיתוח שלהם מגיעה למיליארדי דולרים. דקארט מאמינה שהטכנולוגיה שלה יכולה לקצר משמעותית את זמני הפיתוח ולחסוך המון כסף. תחשבו על זה: במקום שצוותים של מאות אנשים יעבדו במשך שנים על עיצוב של כל רכב, בניין או דמות בעולם המשחק, הבינה המלאכותית תוכל לייצר עולמות שלמים, מודלים ראשוניים ואבות טיפוס כמעט מיידית. התוצאה? משחקים גדולים יותר, מהר יותר ובעלות נמוכה יותר.
אבל החזון לא נעצר בסטודיואים הגדולים. משם, המהפכה יורדת אל השטח - אל המשחקים שאנחנו כבר מכירים ואוהבים. כאן נכנסות לתמונה הרחבות ותכנים חדשים. קחו לדוגמה את Oasis 2, המוד למיינקראפט. הוא מאפשר לכם להפוך את עולם הקוביות המוכר לעיר ניו-יורקית, לעולם אנימה צבעוני או לארץ התיכונה והכול באמצעות פקודה טקסטואלית פשוטה. דקארט רוצה לתת כלים כאלה לקהילות המודרים וליוצרים, כדי שיוכלו להוסיף אינסוף סגנונות, יכולות והרפתקאות חדשות למשחקים האהובים עלינו, ובכך להרחיב את החוויה והכיף לכולם.
וכאן מגיע החלק השאפתני והמרתק מכולם: הפיכת כל גיימר ליוצר משחקים. מה אם הייתם יכולים ליצור משחק שלם פשוט על ידי תיאור שלו במילים, או מהעלאת תמונה שנותנת לכם השראה? דקארט שואפת להגיע בדיוק לשם. הם רוצים לתת לכל אחד את הכוח להפוך רעיון בראש לעולם וירטואלי שאפשר לשחק בו. הניסוי הראשון שלהם, Oasis, כבר הראה הצצה ליכולת הזו - לייצר עולם משחק בסיסי מפרומפט. בעתיד, הטכנולוגיה הזו תוכל לאפשר לכל אחד מאיתנו לבנות את משחק החלומות שלו, בלי לכתוב שורת קוד אחת.
במילים אחרות, דקארט לא רק בונה טכנולוגיה; היא מנסה להעצים את כל שרשרת המזון של הגיימינג – מהסטודיו הגדול ביותר ועד אחרון השחקנים עם רעיון מבריק.
מכאן מגיעים לשאלה איך דקארט מתכננת להניב ערך מהטכנולוגיה והניסויים שלה, ואיך היא חושבת על המונטיזציה של כל החוויות שהיא יוצרת. גם כאן החברה מצליחה להפגין יצירתיות מרובה, עם כלים שמאפשרים חיבור בין חוויות משתמש למותגים בצורה לא שגרתית ומפתיעה. החל מחלונות ראווה שמלבישים את הצרכן בבגדים מהתצוגה וכלה במשקפיים שצובעים את הרחוב בצבעים של מקדונלדס. מעבר לכך, אפשר לדמיין שילוב של חנויות וירטואליות בתוך משחקים או חוויות, הצעת מנויים להרחבות של עולמות דיגיטליים, ואפילו מבוססי אירועים חיים שמחברים בין חוויה פיזית לוירטואלית. כשהכלים היצירתיים כל כך מגוונים, האפשרויות לשלב פרסומות, מינויים ודרכים נוספות לייצר הכנסות ממשיכות את הקו הייחודי של דקארט ומדגישות את הפוטנציאל העסקי לצד החווייתי.
בדקארט מאמינים שבינה מלאכותית עדיין בחיתוליה וכי השימושים היומיומיים שלה רק יגדלו ויתרחבו. מרכבים אוטונומיים, חוויות משחק ואפילו רמזורים שיכווינו את התנועה באמצעות AI - כל אלה הם רק קצה הקרחון. ההשפעה של הבינה המלאכותית על החיים שלנו למעשה רק מתחילה והפוטנציאל שלה לשנות את הדרך שבה אנחנו חיים, עובדים ומבלים הוא אדיר. החזון של דקארט מתחבר לכך בצורה טבעית. הם שואפים להוביל את תחום הבידור והחוויות האינטראקטיביות בעולם מבוסס AI ולהביא את הטכנולוגיה הזו לשימושים שמעשירים את חיי היומיום שלנו בדרך מהנה ויצירתית. במקום לראות את AI ככלי טכני בלבד, הם רואים בו דרך ליצור חוויות מרגשות, חדשות ומותאמות אישית, שמחברות בין משתמשים, יוצרים וטכנולוגיה.
דקארט רואים את הישראליות כחלק בלתי נפרד מה־DNA של החברה, והם מדגישים כמה חשוב להם להיות חלק מתהליך היצירה המקומי. הם רוצים להשתלב בתעשיית המשחקים הישראלית ולהביא אליה את החזון של החברה, תוך עבודה צמודה עם הקהילה והמפגש עם יוצרים מקומיים.
כששאלתי אותם על אפשרות יצירת משחקי AAA בישראל, הם נתנו תשובה כנה ומציאותית. יש שלושה מרכיבים מרכזיים ליצירת AAA: כישרון, תקציב ו-Know-How. דקארט יכולים לתרום משמעותית בחלק השלישי, הידע והטכנולוגיה, אך בשאר המרכיבים ההצלחה אינה תלויה בהם בלבד. השאלה אם הם יביאו AAA לישראל היא מורכבת. הם יכולים לעשות את חלקם, אך מעבר לכך נדרש שיתוף פעולה רחב יותר מהתעשייה המקומית. אז אולי עדיין לא נראה את GTA 7 יוצא מישראל, אבל כשמדובר בבינה מלאכותית, דקארט מביאה חזון חד וברור שממש משנה את הכללים ומציב אותנו בחוד החנית של תעשיית המשחקים.
החזון הזה הוא לא רק דיבורים על העתיד. למעשה, הוא מחזיר אותנו ישירות לנקודה שבה הכל התחיל. המוד Oasis 2 למיינקראפט, אותו ניסוי שפתח את הכתבה, הוא לא סתם הדגמה טכנולוגית - הוא הצצה נגישה ומרתקת לכוח הזה. זו ההזדמנות שלכם להרגיש בעצמכם איך עולם שלם משתנה בזמן אמת בעזרת כמה מילים, ולהתנסות באופן הכי ישיר שיש במה שעשוי להיות הדבר הגדול הבא בגיימינג.
אם בא לכם לשבור את החוקים של מיינקראפט ולראות בעצמכם לאן כל זה הולך, ההתנסות פתוחה לכולם. אתם מוזמנים לקפוץ למים ולנסות את Oasis 2 כאן.
*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*
תגובות
1
| פורסם ע"י