ב-Call of Duty 4 אפשר להרכיב מקצועות, מעין סטים של כלי נשק ו-"כוחות מיוחדים" שעוזרים לגוון ולהתאים את המשחק לטעמו של כל שחקן ושחקן. תמיד תהית מה הקלאס המושלם בשבילך? בוא, אני אספר לך.
הצלף
איזה צלף אתה?
כמעט בכל מפה אפשר להיות צלף, השאלה אם אתם יודעים באיזו מפה להיות צלף ואיך. ישנם שני סוגי צלפים עיקריים: הראשון הוא צלף טקטי- יושב במקום אחד עם כניסה אחת בלבד אליו, במקרה הזה משתמשים בהטבה Claymore, שנותנת למשתמש זוג מוקשים המופעלים בעזרת לייזר.
השני הוא הצלף הנייד, שזז ממקום למקום ורואה איפה האקשן, מתמקם שם, צולף לכמה דקות, ועובר למקום אחר. במקרה הזה, רצוי מאוד להשתמש ב-Bandolier, ההטבה שנותנת יותר מחסניות מהרגיל. עם רובי בריח, התחמושת נגמרת מאוד מאוד מהר.
באיזה רובה צלפים לבחור?
אני משתמש ב-M40A3, הנשק הכי יציב והכי קל לתפעול, לדעתי. נשק שהורג ביריה אחת, קל לכוון איתו, והרתע שלו קטן משל נשקים אחרים כמו ה-M21 למשל,שקופץ חצי מסך בכל ירייה.
אם אתה טיפוס של מהירות, הבחירה שלך תהיה אחת משתיים: או Dragunov, או Barette 50.Cal - שני רובי הצלפים החצי-אוטומטיים היעילים ביותר מבחינת קצב אש מול נזק. מהצד יש לנו את ה-M21, שכפי שאמרתי קשה לכוון איתו, ויש את ה-R700, שהוא ממש דומה ל-M40A3 המושלם, רק פחות יעיל. בחירה שלכם. כוונות ACOG? רק לנובים.
על הטבות לצלפים
בדרך כלל כולם לוקחים Stopping Power, שמחזק את היריות שלכם, למרות שרבים מעדיפים את Slight of Hand שמגביר את מהירות הטעינה, בשביל לקבל טעינה מהירה ברובה הצלפים העוצמתי. אני מעדיף את ה-Stopping Power אחרת ממש קשה להרוג, במיוחד אנשים שיש להם תוספי חיים למיניהם.
בקשר להטבות האחרות, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לבחור: בשביל להחזיק את הכוונת יציבה אני לוקח Iron Lungs, שמאפשר לעצור נשימה זמן ארוך יותר- לא תרגישו בכלל שהכוונת זזה לכם. בשביל הרוצחים הרציניים, אפשר לקחת Deep Impact, הטבה שגורמת לכדורים שלכם לחדור דרך משטחים מסויימים עם נזק מופחת, בשביל לתפוס את המתחבאים שכולנו מכירים.
רובי הסער
עם מה אתה מרסס?
כולם מכירים את רובי הסער הרגילים והטובים. AK-47 ו-M4 Carbine שולטים בקטגוריית הסער בלי להזיע, אבל מה לגבי הדברים שאנחנו לא רואים כל יום?
ה-G3 הוא נשק מאוד יעיל כשיודעים איך להשתמש בו- אתה מלביש עליו משתיק קול ופתאום אתה יכול להתגנב מאחורי אנשים ולשלוח יריות לראשים בקלות. עם כוונת הנקודה האדומה אפשר לרוץ למרחקים ולהרוג בקלות, וברגע שאתה שם עליו ACOG אתה הופך לצלף קטן!
ה-M14 הוא סוג של רובה סער-צלפים שכזה, אפשר לשים עליו ACOG ולהשתמש בו כצלף חצי-אוטומטי. יש לו טווח רחוק יחסית והוא הורג בשתי יריות בדרך כלל, אם יודעים איך לכוון ועם ההטבות הנכונות.
מצד שני, יש את הרשימה השחורה של רובי הסער: ה-MP44 וה-G36c שלא שווים את הזמן שלי- נשקים ישנים, חלשים, שאף אחד גם ככה לא משתמש בהם ובצדק.
ביד אחת נשק, ביד השניה...
עוד שני רימונים? מוקשים? עוד תחמושת? הבחירה קשה. אם אתה רק מתלמד ובא לך לפוצץ כמו מטורף (בשילוב עם הטבת ה-Sonic Boom, שמגבירה את כח הפיצוצים שלך), הבחירה שלך תהיה כמובן Frag x3 שמוסיפה לך עוד שני רימוני יד בנוסף לאחד הקיים.
לדעתי זאת לא הבחירה הכדאית: התחמושת ברובי הסער נגמרת יחסית מהר, במיוחד ב-M16, אחרי שמרססים קצת, טוענים אחרי כמה יריות, וזה משאיר אתכם עם האקדח שלכם בלבד. אי אפשר לשרוד ככה. קח Bandolier ותהיה לי כביר...
לסחוט עד הקצה את ההטבות
הבחירה בעיני קלה מאוד: Stopping Power ו-Steady Aim, ההטבה שמייצבת לך את היריות, תהיינה בחירות פשוטות מאוד אך כנראה היעילות ביותר. Stopping Power יגרום ליריות שלכם להיות הרבה יותר יעילות, ועם כיוון טוב, אתם יכולים להרוג כל אויב.
איך אתם משיגים את הכיוון הטוב הזה? עם טפיחת שכם קטנה מה-Steady Aim שלכם. זה משנה הכל, אתם לא תאמינו. זה שילוב מנצח גם כשאתם משחקים עם תתי-מקלע, כי גם הם כמו רובי הסער עובדים על אותו העיקרון.
תתי-המקלע (SMG)
הנשקים האהובים על היחידות המיוחדות שלנו חוזרים ובגרסה קטלנית במיוחד, ואפילו הקלאס המוכן מראש, ה-'Spec Ops', שזה הקיצור באנגלית ל"יחידות מיוחדות", יכול להתמודד בכבוד עם אנשים ברמה 55 כבר ברמה 5.
השימוש הנכון בחומרי הנפץ C4 עם תתי המקלע הזעירים האלה יכול לחזק את הקלאס הזה בהרבה. אבל שוב, כשאתה מחליט לקחת את ה-C4, אתה חייב לשים לב לתחמושת. אם אתה לא מתכוון לירות למרחקים יריות בודדות, אלא מתכוון להיכנס באנשים ישירות ולרסס בלי למצמץ, אתה אולי צריך לחשוב פעמיים ולהשתמש ב-Bandolier.
אתה לא צלף
מניסיוני במשחק, לא צריך לשים כוונת בגודל של עוזי, על עוזי! מישהו ירה עלי עם עוזי שמורכבת עליו כוונת ACOG (למי מבניכם שלא יודע, ACOG זו כוונת שבמציאות משתמשים בה קלעים וצלפים). אתם צוחקים עלי? הכוונת המושלמת, כרגיל, היא כוונת הנקודה האדומה האופטית, או לכל הפחות כוונות ברזל, ברירת המחדל שלכם.
כאן אני מוכרח להתייחס ל-MP5 האגדי, שכמו בכל משחק מככב כאחד הנשקים החזקים ביותר, ויכול לעשות כמעט הכל. הנשק הזה לא טוב עם ACOG, כי לא קל לירות עם רובה קטן שמצוייד בכוונת ענקית ולפגוע, אבל כשאתה שם עליו משתיק קול במפה Vacant, אתה מרגיש כמו עוד אחד מסיירת מטכ"ל.
אני מדגיש שוב- אל תרכיבו ACOG על שום דבר, אבל במיוחד לא על תתי מקלע, זה לא עובד.
וההרג...
עם תתי מקלע, אתה אמור לצפות לקרבות באורך של שניות ספורות. שני תתי המקלע האהובים עלי, ואולי גם על כולם, הם ה-AK-74u, שאולי קיבלתם ממנו בראש במשחק הקבוצות המאורגן הראשון שלכם. את הנשק השני כבר הזכרתי, ואסור לשאת את שם אלוהים לשווא (בפעם השניה).
קצב היריה של תתי המקלע קטלני ולא משאיר אויבים חיים, עם Bandolier, Stopping Power ו-Steady Aim בטווח ראיה ברור, אף אחד לא יכול עליכם. עם נשקים כאלה אתה לא צריך להתאמץ, רק לנשום עמוק, ולסחוט את כפתור העכבר השמאלי כאילו אין מחר.
השוטגאן, רובי הציד
במרחק נגיעה
הבעיה הגדולה ביותר של רובי הציד היא שאי אפשר ללכת איתו למטווח. אני לא יכול לראות צלף ולירות בו עם רובה ציד כי כל מה שאני אראה זה עשן ואש עפים לכל עבר, אבל ממש לא קרוב לאפס הזה שיושב שם למעלה בבניין.
אתה השוטגאניסט, אם אפשר בכלל לקרוא לזה ככה, ואתה צריך להגיע קרוב, צמוד ואישי עם כל האויבים שלך. יש בזה משהו מגניב, ובדיוק בגלל זה אתה צריך את ההטבות הנכונות. כפי שאולי ראיתם, קלאס השוטגאן המהיר שלי מככב כל פעם שאנחנו משחקים במפה Shipment.
אז איך עושים את זה?
איך בעצם בונים את "השוטגאניסט" האולטימטיבי? קודם כל ההעדפה האישית שלי- רובה הציד המהיר. הבחירה הראשונה תהיה Bandolier מכיוון שאתה לא מקבל הרבה כדורים בהתחלה, ולהישאר בידיים ריקות עם שוטגאן זה דבר מאוד, מאוד לא נעים.
לאחר מכן, המהירות גדלה עם Slight of Hand שהוזכר במאמר הזה כבר פעם אחת, שדוחף את הכדורים האלה פנימה כל כך מהר שהאויבים שלך לא ישימו לב שנגמרו לך הכדורים. לדוגמה, טעינת M1014 עם Slight of Hand לוקחת שניה וחצי בקירוב.
אחרון חביב, כדי שתוכל באמת לרדוף אחרי האויב האומלל שרק רוצה הביתה: Extreme Conditioning, שמאפשר לך לרוץ בערך פי שלוש מהרגיל לאורך זמן, בלי קשר הגיוני לנשק שאתה מחזיק. רצית מהירות? קיבלת.
האפשרות השניה היא שוטגאן עם Overkill, ההטבה שמאפשרת לך לסחוב שני רובים עיקריים בבת-אחת במקום רובה ואקדח, להינות מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה. אבל אתה יודע מה יקרה? אתה לא תהנה מהעוגה, ואתה לא תיחשב שוטגאניסט, אתה סתם תחשב מישהו עם P90 ושוטגאן מאובק שאתה לא משתמש בו.
אז למה דווקא M1014 ולא W1200?
1. הוא חצי אוטומטי, מה שאומר שהוא יורה יותר, יותר מהר, וליותר זמן. פחות טעינות, פחות עיכובים. גם עם Slight of Hand, ה-W1200 מרגיש תקוע ולא במקום.
2. הוא יותר מגניב, לא כמו ה-W1200 המכוער הזה!
3. עכשיו אני סתם ילדותי, אבל הוא בא בזהב!
בכל מקרה, שאלה שבטח הייתה בראשכם הרבה זמן, מה לעזאזל אני עושה עם התוספות לנשקים? אל תגידו דבר נוסף! כי כשזה מגיע לנשק מטווח כל כך קרוב, זה לא משנה.
עם רובי ציד, לצערי, כוונת לא עוזרת בכלום, כי אתה לא הולך לכוון על שום דבר, אתה רק הולך לירות על כל מה שקרוב אליך. ידית האחיזה? לא נותנת לך הרבה מטווח קרוב, כי גם ככה תפגע.
לכן זה עניין של העדפה אישית- רוצים לראות עוד יותר מקרוב את מה שתהרגו? בבקשה. רוצים משהו להחזיק כי אמא לא נמצאת שם? ידית האחיזה היא הבחירה בשבילכם. לטעמי, אין הבדל, ושוטגאן הוא שוטגאן גם בלי כל הקיטש.
מקלע-קל (LMG)
בלי לכוון בכלל
אז מה בעצם יש למקלע קל שלא תמצא ברובה סער? אין בכלל מה להשוות. אולי אופן ההריגה זהה, אבל ההריגה פשוט יותר מספקת כשהיא עם רובה כל כך גדול שרק טרוריסטים שאתה רואה בחדשות יורים איתו בשתי ידיים, כל השאר מתקינים אותו על ג'יפים ומרפסות. זה מספק, וזה כיף.
ה-RPD לדוגמא, שהתאהבתי בו ממבט ראשון, הוא המקלע הקל הכי יעיל לטעמי. הוא כיפי, הוא מרגיש "קל", והוא פשוט זורם. על ה-SAW וה-M60 לעומת זאת אני לא יכול להגיד את אותו הדבר.
הם מרושלים, הם כבדים, ולא קל לכוון איתם. מה גם שהם פשוט לא הורגים אלא אם יש לך Stopping Power והרבה מזל. עם ה-RPD אני מרגיש הרבה יותר קליל, ממש כמו בפרסומת לתחבושות היגייניות, רק שהפעם אלו מכונות ירייה קלות. ריסוס היא מילת המפתח פה.
שעה "קלה" של טעינה
אולי הגורם המרתיע ביותר במקלעים הקלים הוא הטעינה מחדש של המכונות האלה. היא לוקחת 8 שניות (כן, ספרתי) ובמשחקי יריות מגוף ראשון, במיוחד באינטרנט, 8 שניות הן המון, המון זמן. מצאתי שיטה קטנה לקצר את זמן הטעינה, כולם מיד יגידו "היי, גל, זה ברור שצריך להשתמש ב-Slight of Hand!" אז בואו אני אגיד לכם משהו: לא.
ההטבה הזו מיותרת וגורמת לך להראות מטופש, וחוץ מזה, לא תהרגו שום דבר אם אין לכם את ה-Stopping Power בשביל חיזוק היריות. במקום, בחרו תזמון לטעינה- בזמן שעם ה-AK-74 אני טוען אחרי כל פעם שאני יורה, במקלע-קל ובמיוחד עם Bandolier אני יכול להרשות לעצמי לטעון רק אחרי 5-6 או אפילו 7 אויבים, אם חסכתי. פשוט פקחו עין וטענו כשיש קצת שקט במשחק.
וכל מה שבצד...
שוב מגיעה שאלת ידית האחיזה. גם פה היא לא כל כך יעילה, ועדיף לקחת את הבחירה הטבעית- הכוונת האופטית עם הנקודה האדומה. אם אתם לא מרוצים, בדרך כלל למקלעים קלים יש כוונות ברזל מאוד נוחות, שווה לנסות, במיוחד ל-RPD ול-SAW. .
ולבחירה האחרונה- Steady Aim. למרות שלפעמים צריך אותה, בדרך כלל המקלעים דווקא מאוד מדוייקים. לכן אפשר ללכת גם על חדירה מקסימלית עם קצת פחות נזק, Deep Impact. הנשק הזה יכול לחדור דרך קירות בקלות, ואם יש לכם מזל, ואתם יודעים בדיוק איפה השחקנים האחרים נמצאים, הטבה זו יכולה לעזור לכם אפילו יותר מ-Steady Aim, ההחלטה בידיים שלכם.
ולסיכום
עכשיו כשראיתם מה לכל קלאס יש להציע, אתם מוכנים להיכנס למשחק.
בין אם אתם מארינס, או אולי ה-אופ-פור, הספצנאז הרוסים או בכלל ה-SAS, זכרו, אתם צריכים את מה שנוח, לא מה שכולם אומרים שנוח.
אני תמיד התנגדתי ל"קונפיגים" של שחקנים מנוסים, כי תמיד אהבתי להתאים את המשחק למה שאני אוהב, ולאו דווקא מה שמגניב. מצאו את השילובים הנוחים בשבילכם!
תגובות
1
21:29 17.01.2008 |
Blueprint
למדתי כמה דברים, אבל אני לא מסכים
בהכל, אבל בכל זאת תודה
2
21:32 17.01.2008 |
הורביץ
תודה רבה!(לא מסכים בהכל)
אני משחק עם ACOG על M4
וזה פשוט דבר מצוין!!
כוונת לייזר טובה על כל
דבר אחר. לי יש את גרסאת ה
PS3 אז אולי במחשב זה שונה
3
21:37 17.01.2008 |
GONIz
היישר מכתבינו גל [:
אחלה טיפים ואינפורמציה יעזור
המון להרבה שחקנים
4
21:43 17.01.2008 |
SuBamBa
מדריך חביב ביותר
לא מסכים בהכל אבל בכל
אופן אחלה מדריך לשחק
המתחיל או השחקן שרוצה
לנסות דברים חדשים...
בכל אופן כמו שאני תמדי
אומר, נסו לבד =]
5
22:55 17.01.2008 |
KtuluLord
אחלה כתבה
אני עכשיו יבנה קלאס טוב
לצלף עם המידע הזה
תודה!
6
09:25 18.01.2008 |
גל זוננפלד
זה ברור שאין הסכמה על הכל
הרי זה מנקודת המבט שלי.
אבל אני מקווה שזה יעזור לאנשים
להבין מה טוב ומה לא, ולא בהכרח
מה הם חייבים להשתמש.
7
13:02 18.01.2008 |
AlonTavor
עוד לא ראית אותי עם SAW
גריפ וsteady aim עם Saw,
כמעט ואין ריקויל.
8
17:56 19.01.2008 |
snirmana
מה הכינוי שלך
אולי נשחק ביחד באינטרנט
9
12:15 24.01.2008 |
גל זוננפלד
אתה פשוט גדול!!!!!
אין עליך יקירי, כל הכבוד
על ההשקעה.פשוט כיף לקרוא
וללמוד - מ-s13lewis
10
16:44 15.03.2008 |
noamgwgw
איך אני מתקין C4
איך אני מתקין C4. מישהו
יכול לעזור לי?
תודה לכול מישעזר וגם למי
שסתם קראה
11
11:33 05.07.2008 |
dkeeper
ל-10
אה זה פשוט אתה זורק עם L1 ומפוצץ עם R1
ההסבר הוא לפליי 3
12
22:51 13.07.2008 |
rrr (אורח)
ל 11
תן הסבר למחשב
13
14:42 19.07.2008 |
noamgwgw
ל 12
לוחצים על מקש ימני וכדי לפוצץ מקש שמאלי
14
12:26 05.08.2008 |
איו בנתיםם שםםם (אורח)
תודה רבה...
למרות שאני עדיין "נוב" ברמה 35 שעדיין לא פתוחות לו כל האופציות עזרת ולימדת אותי הרבה מאוד -כל הכבודדד
15
20:17 04.09.2008 |
Big Danny K
אחלה מדריך!
הפכתם את בחירת הקלאס ב-CoD למדע!
ורק הערה:
"כוונות ACOG? רק לנובים"
אם הם הצליחו 100 הדשוטס אז הם לא כל-כך נובים...
16
12:21 13.10.2008 |
Doly
מדריך נחמד
תודה רבה
17
16:29 23.10.2008 |
גיימר מכור (אורח)
מדריך מצויין ומושקע
גם אני לא מסכים עם הכל אבל הרוב נאמר בדיוק.
לפני המדריך לא ידעתי מה זה ה STOPING POWER
18
22:30 25.10.2008 |
12ziv21
בי נשחק ביחד בסוני 3!
19
00:14 16.07.2009 |
מבין בנשקים (אורח)
באמת נראה לך שה-G36c הוא נשק גרוע אתה ממש דפוק
20
13:25 21.11.2009 |
קק (אורח)
מדריך מעולה!
21
18:41 25.12.2009 |
המאחר לכתבות (אורח)
מעולה, אני משתמש גם בRPD בצד של הOPFOR
יואו באמת, כשאתה יוצא למרפסת עם RPD ומרסס על כל מה שזז אתה מרגיש כמו איזה טרוריסט! שווה לנסות!
22
| פורסם ע"י