עידן כרטיסי המשחק הדיגיטליים של Nintendo מתחיל עכשיו
אנחנו מתקרבים בצעדי ענק לקראת ההשקה החגיגית של ה-Nintendo Switch 2 ב-5 ביוני (המכירה המוקדמת בארץ כבר התחילה), אבל עד שזה יקרה Nintendo הכינה לנו עדכון תוכנה די גדול למערכת ההפעלה של ה-Nintendo Switch הנוכחית (גרסה 20.0.0), שמביא לקדמת הבמה כמה מהשינויים החדשים שהחברה חשפה בתקופה האחרונה. בראש החידושים - כניסתם של כרטיסי המשחק הדיגיטליים (Virtual Game Cards) שיעניקו לנו דרך חדשה לנהל את ספריית המשחקים הדיגיטליים שלנו, לצד כמה עדכונים נוספים ובהם הכנת הקרקע לקראת המעבר של שחקנים רבים מקונסולת ה-Switch הנוכחית אל הדור הבא.
Virtual Game Cards
את הפיצ'ר הזה חשפה החברה בחודש מרץ האחרון ויחד איתו חזון די מרשים שנועד בסופו של דבר להפוך את ניהול התכנים הדיגיטליים שלנו לקלים יותר. מה שקיבלנו כאן הוא למעשה תפריט חדש אליו ניתן לגשת היישר ממסך הבית של הקונסולה באמצעות כפתור ייעודי, בו נוכל לצפות בכל המשחקים וחבילות ההחרבה הדיגיטליות של המשחקים שרכשנו ב-eShop, להם צורפו כלי ניהול חדשים, בהם אפשרות להסתיר משחקים מסוימים מרשימת כרטיסי המשחק הדיגיטליים ואפשרות לנעול את מסך הניהול שלהם באמצעות קוד סודי.
הפיצ'ר המרכזי כאן הוא האפשרות "לטעון" (Load) את המשחקים הדיגיטליים שלנו על גבי הקונסולה שלנו, ובצורה זו למעשה לקבע את הגישה לאותו משחק לקונסולת Nintendo Switch מסוימת. טעינה של משחק תתחיל את ההתקנה שלו אוטומטית, והסרה שלו (Eject) מרשימת התכנים הטעונים תאפשר לנו לשתף את אותו המשחק עם קונסולה נוספת במספר דרכים שונות. משחק שהוסר מרשימת המשחקים הטעונים ייחסם למשחק באותה קונסולה ממנה הוסר עד שיוטען עליה מחדש (נתוני השמירה של כל משחק נשמרים ללא קשר לסטטוס הטעינה).
Nintendo מאפשרת לשתף את המשחקים בשתי צורות: הראשונה היא באמצעות טעינה של המשחק לקונסולה נוספת הרשומה על-גבי אותו משתמש - כך למעשה יוכל משתמש המחזיק בשתי קונסולות שונות להעביר את המשחקים בניהן בקלות, כשהעברת הטעינה הראשונית של המשחק מצריכה קירוב פיזי חד-פעמי של שתי הקונסולות. מדובר בפיתרון נהדר לאלה שמחזיקים בקונסולת Switch רגילה שמחוברת למסך בסלון וב-Switch Lite בזמן משחק בדרכים למשל, משהו שבעבר היה יותר מסובך לעשות שהצריך הרבה יותר התעסקות.
אפשרות השיתוף השנייה היא למעשה "השאלה" של אותו משחק לחבר בקבוצת המשפחה של המשתמש שרכש את המשחק - ההשאלה לבני המשפחה מוגבלת לפרקי זמן של עד 14 יום וניתן לשתף כמה משחקים במקביל עם הגבלה למשחק אחד לכל בן משפחה בכל פעם. לאחר 14 ימים בעלות המשחק תחזור אוטומטית לבעלים המקוריים של המשחק והגישה אליו תיחסם בקונסולה של המשאיל (גם כאן נתוני השמירה יישמרו ללא קשר לסטטוס הזמינות של המשחק). חשוב לציין שהשאלת משחקים מצריכה קירוב פיזי של הקונסולות בכל פעם שרוצים לבצע השאלה (בניגוד לשיתוף בין שתי קונסולות אישיות שם זה נדרש רק פעם אחת), כך שאם יש לכם מנוי משפחתי עם חברים או בני משפחה שגרים רחוק מכם למשל לא מדובר כאן בפיתרון שבהכרח יקל עליכם (אחלה דרך לעודד מפגשי קרובי משפחה/חברים תכופים יותר אני מניח?).
GameShare
Nintendo הוסיפה כפתור ייעודי נוסף לעמוד הבית של הקונסולה ממנו נוכל להגיע אל מסך ה-GameShare, פיצ’ר נוסף שחשפה החברה ממש לא מזמן שכעת מתחיל את דרכו באופן רשמי - סוג של. הפיצ’ר הזה יאפשר לנו למעשה להזמין חברים לשחק איתנו במשחקים שונים באמצעות הורדה של גרסה זמנית של אותם המשחקים לקונסולה שלהם - בצורה זו למשל נוכל לשחק Mario Kart על-גבי קונסולות שונות גם אם לאחד מבעלי אותן קונסולות אין את המשחק. שיתוף משחק באמצעות GameShare זמין לעד 4 קונסולות במקביל (אחת משתפת ו-3 שמקבלות את השיתוף), והוא זמין לשימוש באופן מקומי בלבד (Local Play).
הפיצ’ר הזה מחזיר לקדמת הבמה שיתוף משחקים בצורה ש-Nintendo לא הציגה לנו מאז עידן ה-DS וה-3DS, אולם כאן ישנה מגבלה ברורה והיא שהאפשרות לשיתוף משחק באמצעות GameShare יכולה להיעשות רק באמצעות קונסולת Nintendo Switch 2, כששיתוף של המשחק יהיה זמין להפעלה רק משם - ההתחברות לסשן GameShare כן זמין מקונסולות Switch של הדור היוצא (Switch, Switch OLED ו-Switch Lite), וזו הסיבה שכפתור ייעודי שלו נוסף למסך הבית גם בדגמי קונסולות אלה.
לצד שני הפיצ'רים האלה הציגה החברה עוד כמה עדכונים, בהם אפשרויות ניהול רישוי אונליין (Online License Settings) חדשות, בהן נוכל להשתמש על-מנת להפעיל משחק דיגיטלי גם אם הוא איננו טעון על הקונסולה שלנו כל עוד אותה קונסולה מחוברת לרשת. כמו כן הכפתורים החדשים שנוספו למסך הבית של הקונסולה קיבלו סאונד ואנימציה משלהם, וכעת כפתור ה-Nintendo eShop שונה מצבע כתום לצבע אדום, וכך גם התפריטים השונים בתוך החנות עצמה.
לבסוף הוסיפה החברה את האפשרות לבצע העברת התכנים מקונסולת Switch ישנה ל-Switch 2 חדשה, ובאופן מפתיע נוספה אפשרות להעביר את נתוני הקונסולה שלנו לענן על-מנת שנוכל "להיפטר" מהקונסולה הישנה גם אם עדיין לא קיבלנו את ה-Switch 2 החדשה שלנו - מהלך סופר ידידותי למשתמש שנועד לאפשר למשתמשים להכין את הקונסולות הישנות שלהם למכירה עוד לפני שהם מקבלים את ה-Switch 2 החדשה. שימוש בהעברה מבוססת ענן תביא לאיפוס מלא של הקונסולה והחזרה שלה להגדרות יצרן אחרי העלאת התוכן לענן. בהמשך הדרך וברגע שה-Nintendo Switch 2 תגיע למשתמשים תתאפשר העברה מקומית בין קונסולה ישנה לחדשה - העברה זו לא תביא למחיקת הנתונים של הקונסולה הישנה ואיפוס להגדרות יצרן באופן אוטומטי. בשתי שיטות ההעברה יידרש חיבור קבוע לרשת.
מה דעתכם על שורת העדכונים החדשה של ה-Nintendo Switch? האם אתם מרוצים מכרטיסי המשחק הדיגיטליים? כבר הספקתם לרכוש Nintendo Switch 2? ספרו לנו בתגובות למטה!
*רוצים לקבל את כל החדשות החמות ישר לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם של Vgames!*

רועי האן - כתב תוכן
משחק על: PC, PS5, Nintendo Switch, Steam Deck, 3DS, Quest 2
בחיים לא תנצחו אותי ב: קרב קוויקסקופ במפה Rust של MW2 המקורי
המשחק שהגדיר לי את הילדות: Metal Gear Solid 3
כשאני לא משחק אני: מרכיב איזה מחשב כנראה
מסר לעולם: צב ים זה צב עם פיצ׳ר
תגובות
1
| פורסם ע"י